Most Afrikáért lobbizik

2023. 12 07. 08:11

A Cseh-mutyi esetében egyelőre szájzár van.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Cseh Katalin Facebook-munkássága általában két témakörre szorítkozik: hol az európai vezérkarral tengelyt akasztó piszok Orbán-kormányról ír, hol az uniós parlament mennybevitelén fáradozik. Ezért is meglepő a brüsszeli kontinensasszonyka mostani tanulmánya, amely az afrikai kultúrák helyes értelmezéséről és a földrészen tett gyümölcsöző látogatásáról tájékoztatja a közösségi oldalára látogatókat.

tovább olvasom...

Morris Madrone is fellép Zalában

2023. 12 06. 10:56

Június 28-30. között tartják Örvényesvölgyben a fesztivált

Morris Madrone koncertjével kezdődik a fesztivál jövőre.
Fotó: Morris Madrone

Morris Madrone a rádiós toplisták első helyéről érkezik a zalai Örvényesvölgybe 2024-ben! A zalai dombok lenyűgöző völgyében, egyedülálló koncertekkel és programokkal várják a közönséget.

tovább olvasom...

A muravidéki magyarsággal találkozott Novák Katalin

2023. 12 06. 09:56

Novák Katalin köztársasági elnök (k), mellette Natasa Pirc Musar szlovén államfő (j) a muravidéki magyarokkal szervezett találkozón a felújított dobronaki kulturális központban 2023. december 5-én.

Muravidékre látogatott kedden Novák Katalin köztársasági elnök, hogy a szlovéniai magyar közösséggel találkozzon. A muravidéki látogatásra a magyar államfőhöz csatlakozott Natasa Pirc Musar szlovén elnök is. A látogatás zárásaként a két államfő moderált beszélgetésen vett részt a felújított dobronaki kulturális központban. A témák között a nemzeti kisebbségek helyzete, a dubaji COP28 klímacsúcs témái és Novák Katalin ott elmondott beszéde is szerepelt.

tovább olvasom...

Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit Pécsen

2023. 12 06. 08:29

Az ítélet jogerős.

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla jogerősen egy zalai férfit, aki egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi kórház diagnosztikai tömbjének felújítása

2023. 12 05. 14:15

Steiner Attila: több száz milliárd forint energiahatékonysági beruházás van tervben

Steiner Attila: – Észszerűbbé válik az épületek energiafelhasználása.

Reméljük, hogy a napokban zöld lámpát kap Magyarország támogatása az európai uniós helyreállítási alapból, így több száz milliárd forint értékű energiahatékonysági beruházás valósulhat meg – közölte az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Többszörös ámokfutó ellen emeltek vádat Zalában

2023. 12 05. 09:50

Vége az ámokfutásnak? Az ügyészség börtönbüntetést indítványoz.

Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Portréját Medgyessy festette

2023. 12 05. 09:26

Demagógiából csillagos ötös Csillag István.
Fotó: MTI

„Kádárnak csak a saját szabadlábon maradásáért kellett a saját lidércei­vel küzdenie, szemben Orbánnal, akinek dinasztiaalapítóként, egy (bűn)szövetségbe forrt, zsákmányszerző csoport vezetőjeként kell a megszerzett jószágot biztonságba helyeznie” – írja a szörnyű cenzúra közepette Csillag István hajdani szabad demokrata miniszter a Népszavában. (Ez a Csillag István azonos azzal az autópálya-trükköző szabad jómadárral, akit annak idején Medgyessy Péter miniszterelnök ekképpen írt körül: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak”.) A Fidesz – folytatódik a cikk – addig hajlította a törvényeket, hogy formálisan ne legyen támadható, ha családtagjaik megszereztek szinte mindent. „És ezt a haza- és családszerető kormányzást imádja »a nép, az istenadta nép, / Ha oly boldog-e rajt’ / Mint akarom, s mint a barom, / Melyet igába hajt?«”

tovább olvasom...

Egy úriember a védelem közepén

2023. 12 04. 15:34

Búcsú Németh József „Bogyitól”

Németh Józsefet nem tudták a fővárosba csábítani.

Életének 91. évében, hosszas betegség után elhunyt Németh József, vagy ahogyan a zalaegerszegi futballbarátok talán jobban ismerik, „Bogyi”.

tovább olvasom...

Másállapot

2023. 12 04. 11:30

Egy tengerentúlról delegált huhogó… Hivatalosan az USA nagykövete.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Továbbra sem bír magával a szereptévesztésben lévő David Pressman. Az Egyesült Államok budapesti nagykövete ezúttal a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján mondott épületes marhaságokat.

tovább olvasom...

Elkészült a szalapai körforgalom

2023. 12 04. 11:09

Jobbról dr. Pál Attila, Nagy Bálint, Mórocz József, Nagy Ferenc és Czémán Imre.

Átadták a szalapai körforgalmat, amely a Sümeg-Zalaegerszeg, illetve a Karmacs-Jánosháza közötti út kereszteződésében épült. Az avatáson Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Pál Attila, a Zala VármegyeiKözgyűlés elnöke, valamint Mórocz József, a Magyar Közút Nonprfit Zrt. Zalavármegyei igazgatója mellett részt vett Czémán Imre, Szalapa és Nagy Ferenc, Türje községek polgármestere is.

tovább olvasom...