Egy nagy nevettető

2022. 07 12. 09:37

Pulai András még a tegnapi meccs eredményét sem lenne képes utólag eltalálni.
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Pulai András közvélemény-kutató a tavaszi választások előtt könnyesre nevettetett bennünket.

Az ember azt hinné, még mindig a Bakonyban bujdosik, esetleg végleg humoristának állt Pulai András közvélemény-kutató, aki a tavaszi választások előtt könnyesre nevettetett bennünket – de nem. A kétségbeejtő ember továbbra is a Publicus Intézet ügyvezetőjeként harsogja az ökörségeit:„Kezd kicsúszni a kormány kezéből a gazdaság stabilitásába vetett hit – írja némi képzavarral a közösségi oldalán –, vessünk egy pillantást arra, mit gondoltak erről a választás előtt a választók. […] Jobban bíztak abban, hogy ezen problémákat egy Fidesz-kormány tudja inkább kezelni.”

Láthatóan mély nyomokat hagyott hősünkön az április harmadikán elszenvedett trauma. Bár ezen ne is csodálkozzunk, hiszen az elsöprő kormánypárti siker előestéjén Pulai kutató azzal állt a nyilvánosság elé,„zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”.

Mindössze 17 százalékot tévedett… (Jogosnak mondható egy akkori kommentelő félelme: „Ez még a tegnapi meccs eredményét sem lenne képes utólag eltalálni.”)

Magára valamit adó szakember ilyenkor ki szokott lépni a toronyépület emeleti ablakán. De nem a mi Pulaink.„Ilyen ez a popszakma”– magyarázta utóbb a „nyitva maradt ollót”. Meg azt is hozzátette, nem éli meg válságként a csörgősipka-viseletet. (Három héttel később még rá is tett egy lapáttal a hülyéje:„Ha ma megmérnénk, simán lehet, hogy az jönne ki, a Fidesz kommunikációja nem működik.”)

Pulai nevettető most rehabilitálni próbálja magát. Ámbár az is lehet, mindössze közlési kényszerrohama van szegénynek; ismer ilyet az elmegyógyászat.

Pilhál György
Magyar Nemzet