„Magyarország nélkül valószínűleg már régen elveszett volna Európa”

2022. 07 08. 10:14

Az EU többet foglalkozik a genderideológiával, mint saját polgáraival

Az osztrák politikus szerint az unió nem törődik az állampolgáraival.
Fotó: Európai Parlament

Orbán Viktor egy új, friss konzervatív-hazafias mozgalom arca lehet a kontinensen – mondta a Magyar Hírlapnak Harald Vilimsky. Kulcsfontosságú, hogy megőrizzük a konszenzusos döntéshozatalt az Európai Unióban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációvezetője, Harald Vilimsky szerint. Hangsúlyozta, meg kell védeni Európa külső határait, Orbán Viktor pedig az új európai jobboldal élére állhat.

– Egy friss felmérés szerint az osztrákok 54 százaléka negatívan vélekedik Ausztria uniós tagságáról. Mi ennek az oka?

– Az ok nyilvánvaló. Egy egyre inkább ideologikus EU-val állunk szemben, amely többet törődik a genderideológiával vagy az illegális bevándorlók jólétével, mint saját polgáraival. Hatalmas gazdasági, valamint energiaválsággal is szembe kell néznünk, amelyre az Európai Unió csak a zöldpropagandáját kínálja alternatívaként, ez azonban nem fizeti ki az állampolgárok számláit, és nem működteti a fűtést télen.

– Hogyan védekezhet Ausztria Brüsszel döntéseinek negatív következményei ellen a válság idején?

– Rendkívül fontos az egyhangúlagos döntéshozatal fenntartása az Európai Tanács szintjén, valamint a szomszédaink, mindenekelőtt a magyarok mellett való kiállás és velük való együttműködés. Különösen ezekben a viharos időkben az úgymond kicsiknek össze kell fogniuk, hogy szembeszálljanak a nagyokkal. Ez azt jelenti, hogy ennek megfelelően kell fellépnünk egy esetleges uniós szuperállam ellen, és a nemzetállam megőrzését kell elsődleges prioritásként kezelnünk.

– Az EU külső határainál erőteljesen növekszik az illegális migráció. A hétvégén pakisztáni és afgán migránsok lövöldöztek egymásra a szabadkai erdőben, a magyar határ közelében. Fegyveres migránsbandák az uniós határon – ez az új tendencia?

– Ez a tendencia lényegében 2015 óta tart. Orbán Viktor és Magyarország az, aki kezdettől fogva küzd az üdvözlési kultúrája, vagyis a Willkommenskultur ellen, ezért viszont az unió központosításának hívei harcolnak ellene. Azt látjuk, hogy különösen Nyugat-Európában nagyon riasztó jelenetek játszódnak le: fiatal férfiak tömegei verik egymást a strandokon, vagy szexuálisan zaklatják a nőket. Megengedhetetlen, hogy az EU és egyes nyugat-európai, főleg baloldali vagy magát polgárinak mondó kormányok felelőtlen politikája miatt is az őshonos polgároknak ilyen körülmények között kell szenvedniük.

– A német baloldali kormány fel akarja gyorsítani az elutasított menedékkérők integrációját. Milyen migrációs politikát folytasson Ausztria és Németország?

– Végre szükségünk lenne egy olyan határozott „no-way” politikára, mint ami Ausztráliában van, hatékony határellenőrzéssel az EU külső határain a Willkommenskultur helyett. Ezenkívül végre szükségünk lenne az illegális migránsok hatékony hazatoloncolására, ahelyett, hogy az EU megvédi őket. Ausztria jelenleg csak azzal segíthet magán, ha saját határait biztosítja, és ha az FPÖ-t újra megválasztja.

– Magyarország kormánya többször is felszólalt amiatt, hogy az EU nem segít a határvédelemben. Hogyan látja Magyarország erőfeszítéseit?

– Magyarország sziklaszilárdan kiáll az illegális migráció ellen. Magyarország nélkül Európa valószínűleg már régen elveszett volna. És ez a kis ország központi szerepet játszhat a konzervatív és hazafias pártok európai szintű egyesítésében is, hogy együtt tudjunk fellépni ez ellen az őrület ellen. Orbán Viktor egy új, friss konzervatív-hazafias mozgalom arca lehet, és akár sok olyan polgári és keresztényszociális pártot is irányvonala újragondolására késztethet, amelyek nem akarnak európai szinten együttműködni az FPÖ-höz hasonló pártokkal, és inkább baloldali programot követnek.

Őry Mariann
Magyar Hírlap