Petar Rakicevic az ötödik légiós a ZTE-nél

2022. 07 11. 13:03

Újabb játékos írt alá a Zalakerámia-ZTE KK-hoz, a szerb Petar Rakicevic is elkötelezte magát az együtteshez. Érkezésével gyakorlatilag kialakult Sebastjan Krasovec vezetőedző kerete a következő szezonra.

A 27 éves, 204 centiméter magas, a 3-as és 2-es pozícióban bevethető Petar Rakicevic 2014-ben mutatkozott be a szerb Metalac gárdájában, amellyel az ABA Liga küzdelmeiben is pályára lépett. A 2016/17-es szezont a Crvena Zvezda mts csapatánál töltötte, ezt követően két alkalommal is szerepelt a Dynamic Vip Pay és az FMP Meridian együtteseiben. Érdekesség, hogy a 2018/19-es szezonban csapattársak voltak a belgrádi KK Dynamic gárdájában Danilo Ostojic-csal, aki szintén Egerszegre igazolt a következő szezonra. A 2019/20-as bajnoki idényt a szlovén Krka Novo Mesto csapatában kezdte, majd litván elsőosztályú Dzukija Alytus együttesében fejezte be.

Petar Rakicevic az elmúlt két szezont a szerb Vojvodina csapatánál töltötte, a legutóbbi pontvadászatban 24 mérkőzésen lépett pályára, 25 perc játékidő alatt 10,2 pontot, 4 asszisztot és 3,4 lepattanót átlagolva.

Sebastjan Krasovec vezetőedző „készre” jelentette a keretet:

– Petar több poszton is használható, nagyon sokoldalú játékos, támadásban és védekezésben is nagy segítségünkre lesz. Hiszem, hogy nagyon jól fog illeszkedni csapatunkba. Ezzel az igazolással pedig a 2022/23-as bajnokságra tervezett keretünk véglegesnek tekinthető – mondta a szakvezető. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)