Tavares és Sargentini „méltó” utódja

2022. 07 08. 13:05

Milyen végzettséggel rendelkezik GwendolineDelbos-Corfield?

GwendolineDelbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetője.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nyílt levélben fordult a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsághoz (LIBE) amiatt, hogy kiderítsék, hogy GwendolineDelbos-Corfield EP képviselő milyen végzettséggel rendelkezik.

Emlékeztetnek, egy baloldali napilap értesülései szerint az „Európai Parlament úgy döntött”, hogy újabb országjelentést készít Magyarország tekintetében, amelynek összeállítója, a francia zöld-párti GwendolineDelbos-Corfield főként „nemzetközi és európai intézmények beszámolóira, döntéseire hivatkozva véleményezi az alkotmányos rendszer működését, az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupciót, az adatvédelmet, a véleménynyilvánítás szabadságát, a tudományos, az egyesülési és a vallásszabadságot, az egyenlő bánásmódhoz való jogot, a kisebbségek, a migránsok és menedékkérők jogait, valamint a gazdasági és szociális jogokat.”

A szervezet álláspontja szerint egy ilyen munka többek között alapos jogi, igazgatási és szociológiai ismereteket feltételez, ennek nyomán utána jártak, hogy a jelentéstevő végzettsége alkalmassá teszi-e a zöld-párti képviselőt egy ilyen hatalmas munka elvégzésére, azonban ahogy fogalmaznak „őszinte megdöbbenésükre” nem találtak az Európai Parlament honlapján egyetlen életrajzi adatot sem angol sem magyar nyelven GwendolineDelbos-Corfield kapcsán.

Mivel a CÖKA szerint egy ilyen kiemelt feladatot végző politikustól elvárható, hogy nyilvánosságra hozza a végzettségét, ezért kérik a LIBE-bizottságot, hogy az érintett tag vonatkozásában az önéletrajzi adatokat részükre soron kívül küldjék meg.

Abban az esetben, ha az információ átadására nem kerül sor, fenntartják a jogot további jogi lépések megtételére – zárta nyílt levelét a szervezet. (Forrás: Magyar Hírlap)

* * *

Ismerjük az Európai Parlament magyarországi országjelentéseinek élharcosait: a portugál szocialista RuiTavares és a holland baloldali zöld JudithSargentini korrekt, független, pártatlan, objektív, kiegyensúlyozott, szakmailag kimagasló színvonalú vádiratait hazánkról.

Nos, ez a francia zöldpárti némber „méltó” utódja Tavaresnek és Sargentininek. Az Európai Parlament nem is tudott volna felkérni mást erre az újabb inkvizíciós feladatra. Csak önmagát adta ismét ez a sóhivatal…

Ekler Elemér