Kárörömforrás…

2022. 03 25. 08:27

Donáth Anna (balról) és hozzá hasonló „harcostársa”, Cseh Katalin az EP-ben serénykednek…
Kép: képernyőfotó

Megszorításokra lesz szüksége a Fidesznek, ha megnyeri a választásokat, ráadásul a nehéz helyzetbe kerültektől fog elvenni, mert nem lesz más választása – írja Donáth Anna Momentum-elnök, EP-képviselő. Szinte sugárzik belőle a káröröm. Hallottunk már nagyobb marhaságot is a brüsszelita asszonykától. Megszoktuk.

A „magyarázat” úgy szól, Orbán Viktor a választási hajrában teljesen kiürítette az államkasszát, több száz milliárd forintot osztogatott el. „EU-segítségre nem számíthat – kuncog a képviselő asszony –, háromezermilliárd forintnyi uniós támogatást nem kap meg az ország.” (Mi munkájuk volt ebben Donáthéknak…) Hősnőnk megítélésének jobbat tett volna, ha csöndben marad. Így viszont kiderült, epeömlés kerülgeti szegényt a kormányzat különféle családsegítő intézkedései nyomán. „Szellemes” énjét is bedobja:

Eddig szabadságharcoltak, de ennek az árát most szépen, sunnyogva, hitelből oldanák meg.

Segíthetek, asszonyom? Az államkasszát legutóbb a Gyurcsány–Bajnai haramiakettős ürítette ki; kongott a trezor, amikor 2010-ben átadták a kulcsot az Orbán-kormánynak. Nyolcéves ámokfutásuk alatt csak az adót nyolcvanszor emelték… Tudja-e, kiskezit csókolom, hogy a gazdaság teljesítménye ma háromszor akkora, mint Láriferiék távozásának évében? És a Fidesz-kormánynak nem kell a Nemzetközi Valutaalapnál kuncsorognia, mert önerőből, forrásátcsoportosítással kezeli a pénzügyeket. Közben egymillióval nőtt a foglalkoztatottak száma, csökkentek az adóterhek, kimagasló a beruházási ráta, 11 ezer milliárd forintról közel húszezer milliárdra emelkedett az állami vagyon értéke. Tovább is van, mondjam még?
Most miért ideges, Anna? És hová szalad?

Mielőtt még lesújtó véleményt fogalmaznánk meg a DK-s honatyáról, ne feledjük: a világjárvány egyik velejárója, hogy kevesebb idő jut a mentális betegekre.

Pilhál György
Magyar Nemzet