Már Brüsszelben sem nyerő Dobrev Klára

2021. 12 20. 09:00

Most biztosan szomorú Klára asszony.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) képviselője lemaradt az EP szocialista frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról – közölte Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán.

A politológus bejegyzésében úgy fogalmazott: Dobrev Klára most biztosan szomorú. A ciklus feléhez érkezve, zárt ülésen szavaztak az EP szocialista frakciójának képviselői az új vezetők személyéről. A pozíciókra összesen kilenc frakcióvezető-helyettest kellett megválasztani, és sokáig úgy is tűnt, hogy pont kilenc jelölt lesz – írta.

Deák Dániel szerint az előterjesztés már meg is született, „és már csak egy jóváhagyásra lett volna szükség, amikor Dobrev Klára tizedikként bejelentkezett”. Emiatt pedig „igazi szavazást” kellett tartani – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc felesége végül csak 66 szavazatot kapott, a legkevesebbet a jelöltek közül, így lemaradt a frakcióvezető-helyettesi pozícióról – jegyezte meg Deák Dániel.

***

Nem elég, hogy Márki-Zay Fényevő Péter az előválasztáson legyőzte a nagyreményű Dobrev Klárát, most még „hazai” pályán, Brüsszelben is vereséget szenvedett. Csak így tovább Klára asszony!

Egy miniszterelnök-jelölt jelölttől ezek nem jó eredmények. Tessék belehúzni! Mert most már jön Varga-Damm Andrea és a Kétfarkú Kutya Párt is…

Ekler Elemér