Nagykorú lett a Zalaszám Kft. és a ZAC frigye

2022. 01 21. 12:13

Szakály István: – A jövőben is marad az eredeti cél.

Idén a Covid-járvány miatt telefonos sajtótájékoztató keretében állapodott meg a Zalaszám Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club az újabb névhasználati szerződésről.

Dr. Szász Péter, az informatikai cég ügyvezető igazgatója indoklásként elmondta:  „30 évnyi jegyben járás és 17 év névházasság után nem lehetett vitás, hogy a 18. év után nagykorúvá váltak a felek. A »királynő« hozta a cégünk elvárásait, azaz olimpikonokat, világversenyek résztvevőit nevelt és több ezer zalaegerszegi polgár családjának tett jót tevékenységével. Ahogy visszaemlékezem, Szakály István már az 1980-as évek végén, még a ZTE színeiben megkeresett egy diákolimpia támogatása kapcsán. Azaz a mi kapcsolatunk már 35 évre nyúlik vissza, s nem okozott csalódást… Kérésünk nem más, mint eddig. Minél több zalaegerszegi fiatal bevonzása a klub életébe. A legtehetségesebbek pedig vigyék világgá a Zalaszám, a Zalaegerszegi Atlétikai Club, a város hírnevét. Pontos összegről nem beszélünk, de minden támogatást megkap a ZAC az amatőr sportolók felkészítéséhez és versenyzéséhez.”

Szakály István, a ZAC elnöke háláját fejezte ki személyesen dr. Szász Péter nagyvonalúságáért és bizalmáért: „Az elmúlt 17 éves frigy során voltak kiugróan jó és közepesre sikerült éveink. Névadónk azonban végig, megingathatatlanul kiállt mellettünk. Évről évre éreztük a bizalmat és élveztük a támogatás adta előnyöket. Megpróbáltuk egyetemista sportolóinkat megtartani, de másik városba költözve elveszett a köldökzsinór adta táperő. Aztán próbálkoztunk magát profinak valló atléta megtartásával. De az általa kért irreális összeget nem csak a Zalaszám Kft., de a város és a zalaegerszegi vállalkozók sem tartották reálisnak. A jövőben is marad az eredeti cél. Azaz egy olyan klubélet kialakítása, ahol jól érzi magát a fiatal, s szakképzett tanáredzőink irányításával jónéhányan továbbra is bajnokok és válogatott sportolók lesznek. A Zalaszám Kft. támogatásával ezeket a célokat biztosan elérjük. S évente legalább 2-300 fiatal büszkén fogja viselni a Zalaszám emblémával és a város címerével ellátott sportmezt.”