A keszthelyi könyvtár dupla elismerése

2022. 01 24. 10:59

A budapesti ünnepségen az elismerés átvétele után.
Fotó: Beliczay László

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Könyvtár címeket január 22-én, szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában tartott díjátadó gálán.

A rendezvény vendégeit Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere videóüzenetben köszöntötte. „Önök munkájukkal hazánk legkiemelkedőbb művelődési központjait segítik abban, hogy a mai magyar társadalom minden tagjához eljussanak a lelki táplálékul szolgáló művészeti alkotások, az ismereteket bővítő előadások, vagy akár a múltunkat bemutató gyűjtemények” – mondta a miniszter.

„Csak úgy őrizhető meg a nemzeti identitásunk, ha ápoljuk, gyarapítjuk és tovább örökítjük kultúránkat, nyelvünket, hagyományainkat. Magyarságunk egyaránt táplálkozik ősi szokásainkból, életszemléletünkből és a keresztény értékekből” – fejtette ki Kásler Miklós.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár megköszönte a kulturális intézmények képviselőinek az elmúlt időszakban folytatott megfeszített munkájukat, azt, hogy „sajátjuknak érezték közös örökségünket, és az elmúlt években tapasztalt válságos helyzetben is őrizték és gyarapították azt”.

Kásler Miklós videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket.
Fotó: Beliczay László

A kitüntetett intézmények között volt, s ezzel Minősített Könyvtár cím viselésére elismerést nyert a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár. Az indoklás így hangzott: „A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár mely munkatársainak szakmai elhivatottsága, vezetői példamutatása, valamint aktív és hatékony pályázati tevékenységének köszönhetően jelentős eredményeket tudott elérni az innováció és szolgáltatásfejlesztés területén. Ezentúl kiemelkedőnek mondható a könyvtár KSZR-ben végzett tevékenysége, mely 41 település ellátását foglalja magába.”

Az elismerést Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes és Kalmárné Amberg Xénia olvasószolgálati csoportvezető vette át.

A központi ünnepséget megelőző napon a keszthelyi rendezvényen is elismerték a helyi könyvtár munkáját. A magyar kultúra napi városi ünnepséget az idei évben – a járványhelyzetre való tekintettel – rendhagyó módon, csak szűk körben tudták megrendezni. Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Fejér György Városi Könyvtár részére Keszthely város kulturális életében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a Pro Cultura Keszthely kitüntető címet adományozta. A díjat a Fejér György Városi Könyvtár dolgozói nevében, az intézmény igazgatóhelyettese, Kocsondiné Eisenkorb Györgyi vette át. (Forrás: MTI, Zalatáj)

A keszthelyi kitüntetés átadása után.
Fotó: Nagy Bálint Facebook oldala