Elekesnek is lebeg a diplomája?

2022. 03 29. 09:29

Viszont professzori módon tud kioktatni

A 2019-es önkormányzati választás előtt műszaki tanárként tünteti fel magát Elekes István.

Elekes István, Cserszegtomaj polgármestere, az ellenzéki koalíció országgyűlési képviselőjelöltje (Zala megye 2. számú választókerület, Keszthely) kellő önbizalommal megáldott ember. Mindenhez ért. Például Keszthely helytörténetéhez is. A Balaton-parti városban soha nem is létező Scheidl Sörházba nyilvános vitára invitálta nemrég Nagy Bálintot, Keszthely polgármesterét, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét.

Cserszegtomaj polgármestere az oktatáspolitikában is szakértő, s ezért fáklyás felvonulást szervezett a keszthelyi Georgikon kampusz bezárása elleni tiltakozásul. Látványos volt a fáklyás menet, de… De birtokában van-e minden olyan információval Elekes úr, ami alapján kijelentheti, hogy a Fidesz a „bűnös” a keszthelyi felsőfokú oktatás állítólagos leépítése miatt?

Javaslom Elekes úrnak, hogy kérdezze meg erről Csányi Sándort, az OTP és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét. Tudja Elekes úr, Csányi Sándort, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) kuratóriumának vezetőjét, aki erre választ tudna önnek adni, mielőtt nem megalapozott híreket terjeszt.

Tisztelt Elekes úr! Az oktatásügynél maradva nekem feltűnt valami az Ön 2019-es önkormányzati választási kampányanyagában. Ott műszaki tanárként tüntette fel magát. A 2021-es előválasztási lapján Ön műszaki szakoktatóként szerepel. Tudja, a kettő nem ugyanaz. Nyilván fel tudja mutatni a közismereti tárgynak megfelelő szakos tanári végzettségét is. Várjuk! Vagy a magyarázatát.

A 2021-es előválasztáson „már csak” műszaki szakoktató. A kettő nem ugyanaz… Melyik az igazi?

Ettől függetlenül dicséretes a magyar felsőoktatás iránti aggódása. Esetlegesen hiányzó diplomáját Bangóné Borbély Ildikó és Hajnal Miklós mintájára lehet, hogy ön is csak bemondta? Csak blöffölt? Majd csak elnézik ezek az agymosott vidéki választók.

Önöknél már-már futószalagon történik a diplomák bemondása, minden végzettség nélkül. Az ellenzéki politikusok kitalálták az önkiszolgáló diplomaosztást. S még ön aggódik a keszthelyi felsőoktatásért?

Majd elfelejtettem! Ön még nem válaszolt nekem korábbi leveleimre. Arról érdeklődtem, hogy egyetért-e miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter kijelentéseivel, miszerint Önök képviselik a fasisztákat és a kommunistákat is, s hogy küldenének fegyvereket és katonákat is Ukrajnába? Ezek „majdnem” olyan fontos dolgok, mint az, hogy ön a Keszthelyen nem is létező Scheidl Sörházban folytasson vitát Nagy Bálinttal.

Elekes úr! Ön, mint a cserszegtomaji polihisztor polgármester nyilván ismeri Arany János csodálatos művét, a Toldit. Ön mondjuk meglehetősen távol áll Toldi Miklós karakterétől, de a tanulság mindkettőjük számára közös. Toldinak a lovagi környezetbe nem sikerült beilleszkedni, Önnek pedig csak egy tisztességes választási kampányba.

Elekes úr (nehezen írom le az úr megszólítást), most ennyit az Önök stílusáról. Folytatás természetesen lesz! Még a választás előtt.

Ekler Elemér

Elekes István és Márki-Zay Péter… Vajon Elekes úr is vállalja a fasisztákat, a kommunistákat, a fegyverek és katonák Ukrajnába küldését?