Nagyszerű létesítmény – méltó névadó

2022. 03 28. 11:29

Kézilabda-csarnokot avattak Lentiben

Szalagátvágás előtt… Fodor János, a kivitelező Peszter Kft. ügyvezetője, dr. Pál Attila, Gódorné Nagy Marianna, dr. Sifter Rózsa, Sárfalvi Péter, sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, Kocsis Máté, Horváth László, Vigh László és dr. Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár.

Ünnepélyes keretek között adták át március 23-án Lentiben a 283-szoros válogatott Gódorné Nagy Marianna nevét viselő kézilabda munkacsarnokot. Az esemény kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, régi vágya volt Lenti városának, hogy egy minden követelménynek megfelelő szabványos méretű kézilabda-csarnoka legyen, hiszen Gódorné Nagy Marianna személyében egykori olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes foglalkozik a térségben az utánpótlás nevelésével.

– A beruházás a 2015-ben indított kézilabda-munkacsarnok-fejlesztési program részeként valósulhatott meg – mondta Vigh László. – Elkezdtük a mindennapos testnevelés bevezetését és tudjuk, van olyan gyermek, aki csak annyit sportol naponta, amennyire az iskolában lehetősége van. Ezért is nagyon fontosak az ilyen, a tömegsportot és az élsportot egyszerre segítő fejlesztések.

– A diákoknak és a csapatoknak is egyaránt fontos, hogy egy szabványos méretű új csarnokban sportolhatnak, mondta az átadási ünnepség előtt érdeklődésünkre dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke:

– Akár egy testnevelés órát, de egy nemzetközi mérkőzést is meg lehet itt tartani, tehát egyaránt szolgálhatja a térség és az itt hagyományos kézilabdasport előremenetelét ez a létesítmény – fogalmazott az elnök.

Horváth László, Lenti polgármestere köszönetet mondott a tervezőknek és a kivitelezőknek a kézilabda-munkacsarnok megépítéséért. Kifejtette, hogy a városnak ezen a részén, ahol a kézilabda-munkacsarnok is felépült, az Átkötő út és a Vörösmarty út közötti részen három projekt is megvalósult az elmúlt időszakban, melyek összértéke mintegy 4,5 milliárd forint.

Balról dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke, Kocsis Máté, a MKSZ elnöke és Vigh László országgyűlési képviselő.

Az ünnepélyes átadás díszvendége Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője volt, aki beszédében méltatta az egykori kézilabdázót, a sportág történetének egyik legkiemelkedőbb alakját, Gódorné Nagy Mariannát.

– Lentiben van húzónév, edző, sok gyerek és jó hely, eljött tehát a kézilabda történetében az a nagyszerű pillanat, hogy az élvonalbeli szereplés szempontjából fehér foltnak számító Zala megyét feltegyük a térképre – mondta az elnök, aki a férfi válogatott szereplésével kapcsolatos kérdésünkre is szívesen válaszolt.

– Nagyon bízom Chema Rodríguez munkájában, legutóbb több fiatal játékos kipróbálására is lehetőség nyílt. Úgy gondolom, senki nem számított a januári EB-fiaskóra, amikor a csoportból sem sikerült tovább lépnünk, pedig szoros mérkőzéseket játszottunk. Itt állunk a VB-selejtező előtt, ami már az olimpiára is kvalifikál, tehát erre kell koncentrálnunk. A németek ellen már összefogottabb volt a csapat, a hibák is látszanak. Bízom benne, hogy Chemával akár csodákra is képes lesz a válogatott.

Megtudtuk, hogy a multifunkciós, 1725 négyzetméteres létesítmény több mint 1,2 milliárd forintból valósult meg, a kormány elfogadott típusterve alapján. Az épületben 150 ülőhelyes nézőteret alakítottak ki, de öltözők, kiszolgálóblokkok, valamint 48 férőhelyes parkoló is megépült az ideérkezők kiszolgálására.

Dányi József

Horváth László polgármester elmondta, hogy város ezen körzetében 4,5 milliárd forintos fejlesztés valósult meg.