Nemzetközi térségi kiállítás és vásár Felsőrajkon

2022. 06 13. 10:58

Palkovics: a kormány támogatja a mikrocégek energetikai költségeit

Palkovics László beszédet mond a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

A kormány továbbra is támogatja a mikrocégek energetikai költségeit – mondta a technológiai és ipari miniszter június 11-én Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

Palkovics László kifejtette: a kis- és mikro vállalkozások a korábbi időszakban is fókuszban voltak, és ez a jövőben is így lesz. A kormány intézkedései pozitív hatással lesznek a működésükre, a mikrocégek „benn maradnak a rezsicsökkentésben” és ebből tudnak majd profitálni.

Az intézkedés célja, hogy a kisvállalkozások tudjanak működni, és az üzleti modelljüket ne rongálja az energiaválság – fűzte hozzá.

Jelenleg Európában Magyarországon a legalacsonyabb az áram, a gáz ára – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy a következő négy évben az energetika, az iparfejlesztés mellett kiemelt szerepet kap az élelmiszeripar fejlesztése. Arányaiban a legtöbb forrás erre a területre jut.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere, Palkovics László és Vigh László a vásáron.

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a Magyar Falu Programnak és a támogatásoknak köszönhetően az aprófalvakban elindult a fejlődés.

Ezt jelzi, hogy növekszik a kisfalvak népessége, a fiataloknak van jövőképük – hangoztatta az államtitkár, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Kiemelte a térségi együttműködés szerepét, amelyre kiváló alkalom szerinte a Felsőrajki Nemzetközi, Térségi Kiállítás és Vásár, Kulturális és Gasztronómiai Seregszemle, amelyet tizedik alkalommal rendeztek meg a zalai faluban.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) felidézte: kezdetekben az őstermelőknek és a kulturális csoportoknak szerettek volna találkozási lehetőséget biztosítani. A rendezvény az elmúlt egy évtized alatt kinőtte magát, a jubileumi találkozóra 25 termelő és kézműves érkezett portékájával.

Balaicz Zoltán, Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Magyar János, Lendva polgármestere, szlovéniai magyar országgyűlési képviselő, Palkovics László, Vigh László, Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott, Nagy Sándor Bálint fideszes országgyűlési képviselő, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára és Vereckei Csaba Iván Zala megyei rendőrfőkapitány (b-j) palacsintaforgató játékos vetélkedőn vesz részt.
Fotók: MTI/Varga György