Alakul a magyar mag a Zalakerámia ZTE KK-nál

2022. 06 14. 11:11

Németh Ákos marad, Zsíros Péter Szolnokról érkezik

Németh Ákos

 

Keller Iván múlt heti leigazolása után újabb két játékossal egyezett meg a Zalakerámia ZTE KK vezetése: Németh Ákos a következő szezonban is marad Egerszegen, Szolnokról pedig Zsíros Péter érkezik.

Németh Ákos az elmúlt szezonban is már a ZTE-t erősítette, akivel sikerült újabb egyéves megállapodást kötni.

– Szerettem volna maradni a legutóbbi szezon után, ami nem úgy sikerült, ahogy én és a csapat is szerette volna – mondta Németh Ákos. – Mindenképpen motivál, hogy egy jobb szereplés részese legyek Egerszegen, ami egyben kihívás. Nagyon várom a közös munkát Sebastjan Krasoveccel, hiszen tetszett az a koncepció, amit felvázolt és az a munka is, amit Oroszlányban végzett. Azon kívül, hogy a szezon tényleg nem sikerült, én jól éreztem magam a csapatnál és a városban is. Mindenképpen szeretnénk visszacsalogatni a nézőket, hiszen Egerszegen, a remek közönség előtt mindenki szeret játszani.

Az 1-2-es posztokon bevethető, 24 esztendős, 195 cm magas Németh Ákos az elmúlt szezonban 24 mérkőzésen segítette az együttest, átlagban 17 percet töltött a pályán és 4,5 pontot szerzett.

Zsíros Péter

A 4-es poszton bevethető Zsíros Péter a Szolnoki Olajbányász csapatától érkezik Zalaegerszegre. A 28 esztendős, 199 cm magas játékos az elmúlt két szezonban erősítette a Tisza-partiakat, előtte négy szezonon át az Oroszlány csapatában játszott. Sebastjan Krasoveccel, a ZTE KK vezetőedzőjével is együtt dolgozott az OSE-nál és Zsíros Péter is részese volt az oroszlányiak élvonalba jutásának. Szolnokon mutatkozott be az élvonalban, még a 2015-16-os idényben, hiszen szolnoki nevelésről van szó.

Zsíros Péter az elmúlt szezonban a Szolnokon 22 mérkőzésen szerepelt, átlagban 11 percet játszott, pontátlaga 2,7 volt.

Sebasjan Krasovec véleménye a két játékossal kapcsolatban:

– Nagyon örülök, hogy Peti csatlakozik hozzánk. Két szezonon keresztül dolgoztam vele Oroszlányban. Nagy munkabírású, jól dobó játékos, aki mindig százszázalékos teljesítményt akar nyújtani és olyan karakterű kosaras, akire szükség van a csapatban. Ákosról nagyon sok jó dolgot hallottam, alig várom már a közös munkát vele. Ő is egy olyan játékos, aki edzéseken is mindent belead, emellett pedig nagyon jó védő. Számítok az energiájára és küzdésére a pálya mindkét oldalán, hogy el tudjuk érni a céljainkat. (Forrás: Zalakerámia ZTE KK)