A közmeghallgatásból közhallgatás lett

2022. 11 25. 11:28

Csak Karácsony motyogott valamit…

Budapest legrosszabb főpolgármestere címre nagy eséllyel pályázhatna Karácsony Gergely.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A Fővárosi Közgyűlés minapi közmeghallgatására senki sem volt kíváncsi, sem élőben, sem online formában. A főpolgármesteren, a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül teremtett lélek sem ment el az eseményre.

Ilyen sem a Demszky-érában, sem Tarlós István főpolgármestersége alatt nem fordult még elő. Nem véletlen, hogy az eseményt celebráló Karácsony Gergely kibillent a ritmusából.

Darabig kényszeresen motyogott mindenfélét, majd – alkalmas megoldás híján – idvezült vigyorgásba kezdett.

Persze, miért is jött volna el bárki – fordulhatott meg Karácsony fejé­ben –, hiszen nem is olyan régen, október közepén ő maga tartott egy remek értékelést az eltelt esztendők tapasztalatairól.

Mit lehetne még azok után kérdezni… Miket is mondott?

„Az elmúlt három évben a fővárosi cégek dolgozóival közösen a legnehezebb pillanatokban, a járvány, az áremelkedések és a kormányzati bosszúpolitika közepette is biztosítottuk a város működését. Sőt folyamatosan fejlesztettünk, hamarosan befejezzük a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítását. Stb.”

És nem dőlt össze fölötte a tetőszerkezet…

(Mondjuk arról nem szólt, hogy késlekedése miatt ötmilliárd forinttal drágább lett a Lánchíd felújítása, s évente egymilliárd forintot buknak a budapestiek a BKV reklámtenderén. Meg arról sem, hogy a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása úgy lett drágább, hogy mindegyik esetben csökkent a műszaki tartalom – további részletek a biciklisávok közé beszorult lila fejű autósoktól.)

A közmeghallgatásból közhallgatás lett. Beszédes csend.

Pilhál György
Magyar Nemzet