Földre teperve viszik katonának az embereket Ukrajnában

2023. 02 16. 10:23

A nyílt utcán gyűjtik az ágyútölteléket az ukrán toborzók.
Fotó: Telegram

Csoportokban járnak a hadköteles korú férfiak után az ukrán „toborzótisztek”. Sokakat simán csak a földre tepernek, majd betömik valami járműbe és már viszik is.

Végeláthatatlanul ömlenek a Telegram közösségi oldalra az ukrán „toborzótisztek” brutalitásáról szóló videók – számolt be róla csütörtökön a Híradó.hu. Mint az orgánum videós anyagában közölte, a katonák Odesszában a legkegyetlenebbek. A város lakótelepeit az egyenruhások nagy csoportokban, rendőrökkel közösen járják, s közben 18 és 60 év közötti hadköteles férfiak után kutatnak. Akad olyan felvétel is a sorban, amint épp fényes nappal az utcáról hurcolnak el egy férfit, akit egy mikrobuszba tuszkolnak be.

A portál bemutatja azt is, hogy a Lviv megyei Szlavszke üdülőtelepén a torborzóirodák munkatársai a sípálya végén várták a sportoló férfiakat, hogy kiállíthassák számukra a behívóparancsot.

Egy másik felvételt az egyik munkácsi bevásárlóközpont előtt készítették a járókelők. Egy fiatal férfi elájult, amikor behívót akartak átadni neki az egyenruhások. Mások a boltjuk ablakából fényképezik le a toborzókat. A kárpátaljai internetes riadóláncokon pedig nap mint nap jelennek meg fotók a férfiak után kutató csoportokról.

A közösségi oldalakon rengetegen teszik szóvá, hogy a gazdag politikusok és azok gyermekei nincsenek a fronton, hiszen az első puskalövésre azonnal nyugatra menekültek. (Forrás: Magyar Hírlap)