Nemcsak hazudós, de gerincet sem visel

2023. 02 16. 09:32

Csak a neve Jámbor

A sokoldalú Jámbor agyából pattant ki a „Szikra”.
Fotó: Facebook

Boldogult Vlagyimir Iljics Lenin lapjának és mozgalmának nevét viseli az a Szikra Mozgalom, amely élén a sokoldalú Jámbor András Párbeszéd-politikust találjuk. Ő hívta életre a Mérce.hu-t és annak antifa­blogját, a Tett.Mérce.hu-t, sőt darabig azok főszerkesztőjeként hirdette az igét. Mi is írtunk a zavaros szikrásokról, legutóbb akkor, amikor egy kaszinót látogattak meg – igaz, csak a létesítmény bejáratáig mentek, oda is csak azért, hogy világgá ordíthassák javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” (Látogatásuk nem volt túl sikeres, a haragvó ifjakat, Jámborral az élen, eltángálták a biztonsági emberek.)

A PestiSrácok.hu kedden tényfeltáró riportban mutatta be, hogy Jámbor személye összefonódik az elmúlt napokban Budapesten randalírozó radikális antifasiszta hálózattal.

Ő toborozta a résztvevőket, és ő közölte azokat az uszító cikkeket is, amelyek erőszakra buzdítottak. (Például egy bizonyos Szijártó Imre 2020-as vérgőzös irományát, amely szerint a nácik ellen megengedett az erőszak – hogy ki a náci, azt természetesen a Szijártók, Jámborok döntik el.)

Bár Jámbor András kézzel-lábbal tiltakozik, hogy semmi köze nincs az antifa támadókhoz („Aki ismeri az én munkásságomat vagy a Szikráét, az tudja, hogy elítéljük az erőszak minden formáját stb.”), ez csak arra bizonyíték, hogy Jámbor nemcsak hazudós, de gerincet sem visel.

Kiderült ugyanis, hogy közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak, majd letartóztattak a viperás terroristák közül.

D. Krisztina lelkes „Jámbi-rajongó”, naponta osztja a csöves külsejű Jámbor bejegyzéseit, emellett ott hangoskodott a kaszinó előtt ordítozó demagógok között is. Elvtárs.

Pilhál György
Magyar Nemzet