Lenullázott hitelesség

2023. 02 15. 14:30

A PDSZ csupán fontolgatta a pert

Bite Zsolt feljelentésén csak gondolkodtak.
Fotó: Index

Az idei év eddigi legkínosabb és legzavarosabb interjúját adta az Indexnek, a PDSZ-t mentegető cikkében megszólaló ügyvivő, Nagy Erzsébet. Mint ugyanis bevallja, miután megtudták, milyen tartalmú videókat oszt meg a velük korábban is kapcsolatban álló Bite Zsolt, a 15 éves fiúval szexuális kapcsolatot folytató tanár, inkább úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést, mert a férfi mentálisan zavart.

A PDSZ ügyvivője az Index megkeresésére elmondta, Bite Zsolt (az Index nem merte leírni a nevét az LMBTQ-aktivistának) „munkaügyi” kérdésben kereste meg a szakszervezetet, a szólás- és véleményszabadság kérdésére vonatkozólag, valamint hogy érheti-e hátrányos megkülönböztetés szexuális orientációja miatt. A PDSZ ügyvivője az Indexnek úgy fogalmazott: a botrány kirobbanásáig nem is volt tudomása a szervezetnek arról, hogy a 39 éves férfi milyen tartalmú videókat oszt meg a közösségi oldalán. Mint felidézte, Bite szombaton hívta fel, hogy el akarja bocsátani a munkáltatója, mert tudomást szereztek arról, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot.

Nagy Erzsébetéknek – elmondása szerint – a botrány kirobbanásáig nem is volt tudomása arról, hogy Bite milyen videókat oszt meg.
Fotó: PDSZ

Erre azt mondtam neki, hogy ez nem munkajogi és büntetőjogi kérdés, és leszögeztem, hogy a szakszervezet mélyen elítéli a tanár–diák között létesített ilyen kapcsolatot. Később szembesültem azzal, hogy a férfi milyen videókat tesz közzé. Amellett, hogy felháborítónak tartjuk, ez a viselkedés azért is veszélyes, mert az egész pedagógustársadalmat járatja le – közölte Nagy Erzsébet. A PDSZ ügyvivője azt is elárulta: gondolkodtak azon, hogy beperelik a férfit emiatt, de később úgy értékelték, mentális zavarban szenvedhet, ez a videóból is kitűnik, ezért elálltak ettől. (Forrás: index.hu)