Pacsán és környékén házhoz megy az ügyintézés

2023. 03 17. 14:20


2023. március 31-ét követően Pacsán a Kisfaludy u. 2. szám alatt található okmányiroda helyett a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, vagyis a kormányablakbusz nyújtotta szolgáltatások által biztosítja majd az ügyintézés lehetőségét a helyi és a környékbeli lakosok számára a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

A kormányablakbusz az április 3-ai héttől kezdődően Pacsán – bővülő kapacitással – a korábbiakhoz képest már hetente két napon (keddenként 3 óra és csütörtökönként 2,5 óra időtartamban) áll az állampolgárok rendelkezésére.

A változtatásnak köszönhetően ügyfeleink teljesebb körű szolgáltatáshoz jutnak, mivel a kormányablak-buszban olyan ügyek intézésére is lehetőség nyílik, melyekre az okmányirodai keretek között eddig nem volt mód.

A kormányablakbusz által nyújtott szolgáltatások mellett a közeli kormányablakok igénybevételi lehetőségét is fontos kiemelni, melyek további előnye, hogy az okmányirodai ügyintézéssel szemben ezekben az ügyfélszolgálati irodákban online időpontfoglalásra is lehetőség nyílik. Pacsa vonzáskörzetében 30 km-es távolságon belül 5 kormányablakban fogadjuk az ügyfeleket: Keszthelyen (22 km), Hévízen (21 km), Zalakaroson (26 km) és Zalaegerszegen (28 km) 2 helyszínen, ezen felül pedig 32 km-es távolságban Nagykanizsán is, melyek fél órás autóúttal, valamint tömegközlekedési eszközzel is elérhető közelségben állnak rendelkezésre.

Az ügyfélszolgálati tevékenység racionalizálásában a földrajzi elhelyezkedés, a közeli kormányablakok elérhetősége és a folyamatosan csökkenő ügyfélszám is szerepet játszott, továbbá a pacsai okmányiroda üzemeltetési költsége a hasonló ügyfélforgalmat bonyolító kormányablakokhoz képest rendkívül magas számot mutatott.

A kormányablakainkban, valamint a kormányablakbuszban elérhető ügyintézési lehetőségeken kívül ajánljuk ügyfeleink szíves figyelmébe az egyre bővülő online ügyintézési lehetőségeket is. (Forrás: Zala Vármegyei Kormányhivatal)