Pedofiliáról nincs szó…

2023. 03 21. 11:34

Viszont kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a zalai rendőrség

A rendőrség nyomoz az ügyben…

A Magyar Hírlap honlapján megjelent írás szerint – hivatkozva az Origora – eljárás folyik egy zalai pedagógus ellen. A cikk, amelynek címe pedofiliát sejtet (Újabb pedofilbotrány van kibontakozóban?) mégha kérdőjel is került a végére, részletezi az ügy hátterét, gyerekek, szülők történetére hivatkozva is:

…,,Tavaly tavasszal derült fény arra, hogy egy zalai település iskolájában egy pedagógus megengedhetetlen módszereket alkalmazott óráin. A gyerekek és a szülők történetei bántalmazásról, zsarolásról, szexuális zaklatásról szóltak. A rendőrség jelenleg is eljárást folytat a 61 éves férfival mint gyanúsítottal szemben.

Az elmúlt napokban hívták fel az Origo figyelmét az aggódó szülők egy zalai esetre, amely még tavaly tavasszal történt. Mint a lapban olvasható, az orgánumhoz eljutott információk szerint a Nagykanizsai Tankerületi Központ (NTK) 2022 áprilisában indított vizsgálatot szülői jelzések alapján egy 61 éves pedagógus ellen, aki az egyik ottani intézményben dolgozott az alsós diákokkal.

A bejelentések arról szóltak, hogy az érintett fizikai kényszerítést alkalmazott, és szexuális zaklatásnak, lelki bántalmazásnak, zsarolásnak tette ki a gyermekeket.  A lapnak az NTK azt írta, az egyik fenntartásukban levő intézmény vezetője az előző tanévben jelzett problémát egy pedagógus nem megfelelő tanítási módszereivel kapcsolatban. Az érintett nem ismerte el az ellene felhozott vádakat, de kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Az ügyben feljelentés történt, az NTK információi szerint büntetőeljárás van folyamatban”…

Az eset Nagykanizsa miklósfai városrészéhez köthető. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyébként azt közölte a Magyar Hírlappal, hogy az „ügyben a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatja az eljárást egy 61 éves férfival szemben. Hozzátették, az ügyben 2022. április 12-én indult nyomozás.”

z.t.