Az aljasság Gyöngyösi-féle „gyöngyszeme”

2023. 03 21. 10:06

Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Csak annyit, hogy Gyöngyösi Márton már régen kivezette a magát a tisztességes politikusok köréből… Vagy talán nem is volt közöttük soha!
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot Európából. Ezzel a kijelentéssel kapcsolatban mondott véleményt dr. Schiffer András, az LMP egykori alapító elnöke közösségi oldalán:

„Gyöngyösi Márton március 15-én azt mondta, hogy szerinte Orbán Viktor célja egyértelmű: »ő ki akarja vezetni Magyarországot Európából, és az orosz érdekszférába akarja sorolni hazánkat«. Jó. Akkor most pillantsunk bele a 2010. május 26-i parlamenti jegyzőkönyvbe, ahol ugyancsak Gyöngyösi Márton így fogalmaz: »Csak akkor igaz, hogy egyedül vagyunk az európai népek tengerében, ha nem akarjuk tudomásul venni, hogy rossz irányban tájékozódunk, a hátunk mögött ugyanis ott áll egy több száz milliós turáni nemzetközösség, amely ránk testvérként tekint. Ezért tartjuk fontosnak azt, hogy a stratégiai partner, Oroszország, Kína és az arab országok mellett Magyarország elmélyítse a külkapcsolati és külgazdasági kapcsolatokat a rokon népekkel, Törökországgal, Iránnal, Kazahsztánnal, Azerbajdzsánnal és más belső-ázsiai országokkal.«

Értem én, hogy Mészáros Lőrinc, meg diktatúra, meg minden, na de ezt így hogy? Persze mit várjunk egy olyan országban, ahol az euroatlanti integrációnak hajdanán olyan élharcosai voltak, akik nem is tizenhárom, hanem alig három évvel korábban még a Varsói Szerződés nagyszerűségéről hozsannáztak.”