Töretlen sikert arat a Lenti Táncverseny

2023. 05 11. 09:30

Nagy sikere volt az össztáncnak.

2023. április 23-án a Városi Művelődési Központ Lentiben került megrendezésre a IX. Lenti Táncverseny. A verseny résztvevőit Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte.

A rendezvény amatőr csoportok részére biztosított versenyzési lehetőséget, melyen 15 tánccsoport közel 500 táncosa képviseltette magát 158 nevezett koreográfiával. A rendezvényen művészi látványtánc, színpadi show tánc, open és hip-hop kategóriában mérették meg magukat a versenyzők. A táncosok Dunántúl több településéről érkeztek.

A zsűri tagjai Novák Tamás, Nívó-díjas társastánc pedagógus, Károly Róbertné tánc- és drámapedagógus, Varga Boglárka klasszikus balett és modern táncpedagógus voltak a délelőtti blokkban, délután pedig Novák Tamás helyét Deák Fanni vette át, aki a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport vezetője, koreográfusa. A zsűrinek többször volt nehéz dolga, hiszen a felkészült versenyzők látványos és színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget.

A képen a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport. Balról Cseresnyés Jázmin, Sebestyén Dóra, Deák Fanni, Sabján Botond, Pusztai Eszter, Tarai Emma.

Lenti Városát képviselte a Step Up Fitness, akik két bronz minősítést és egy 7. helyezést szereztek, a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, akik 3 arany, 1 ezüst minősítést, 1 első helyezést és 1 negyedik helyezést értek el, a Royal Dance Studio és Sportegyesület Lenti csoportja, eredményük 1 harmadik helyezés. Tánccsoporttól függetlenül indult Tóth Vivien, aki ezüst minősítést szerzett, illetve Ferecskó Júlia, aki 4. helyezést ért el.

A nap folyamán kétszer került sor eredményhirdetésre, a IX. Lenti Táncverseny Bajnoka címet a Veszprémből érkező Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió kapta. A zsűri a nap folyamán több táncost, illetve tánccsoportot is különdíjban részesített. A helyi tánccsoportok közül különdíjban a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport részesült, illetve annak táncosa, Sabján Botond egyénileg is.

Az I. eredményhirdetés előtt össztáncra került sor hozzávetőleg 200 fő részvételével, Deák Fanni által bemutatott koreográfiára, ami óriási sikert aratott.

A rendezvényt idén anyagi hozzájárulásával támogatta az ALKOTÁS-INNO Kft., a Zalaerdő Zrt., valamint a C-Belt Kft. Továbbá különdíj felajánlásra is sor került a Tarr Kft., a BesT SAFETY Kft., a Margaréta Presszó és Tekéző, az INTERDIRECT Kft., az ADA Hungária Kft., illetve Lenti Város Önkormányzata részéről.