Befejeződött a gyenesdiási általános iskola fejlesztése

2022. 02 11. 12:47

Kásler Miklós és Nagy Bálint a sajtótájékoztatón.

 Befejeződött a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztése, a beruházásra 1,5 milliárd forintos uniós forrás állt rendelkezésre – ismertette az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón elmondta: a régi épületrész részleges felújítása mellett négy új tanteremet, két új szaktermet, a külön álló művészeti épületben pedig iparművészeti termet, illetve a minőségi néptánc oktatást elősegítő tánctermet alakítottak ki.

A beruházás a „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése a minőségi oktatás megteremtése érdekében” elnevezésű program keretében valósult meg.

1,5 milliárd forintos keret állt rendelkezésre.

Ismertetése szerint a program keretösszege 60,9 milliárd forint volt, amelyet a kormány további 24,9 milliárd forinttal egészített ki. Az cél az, hogy a 21. századnak megfelelő korszerű viszonyokat alakítsanak ki a köznevelésben – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: a programban 110 projekt valósul meg 149 helyszínen.

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere, a Zala megyei 2. számú választókerület kormánypárti képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a gyenesdiási általános iskola fejlesztése az egész térség számára fontos. Az iskola infrastrukturális fejlesztése mellett a szakmai korszerűsítésre több mint 630 millió forintot fordítottak – mondta.

Ismertetése szerint az elmúlt négy évben a választókerületbe 4,5 milliárd forint érkezett az iskolák felújítására.

„Nagyon fontos azt kiemelni, hogy amikor a baloldal volt hatalmon, akkor nekünk az iskolák bezárásától kellett tartanunk, most pedig fejlesztésekről tudunk beszélni” – fogalmazott a politikus. (Forrás: MTI)

A gyenesdiási iskola fejlesztése az egész térség számára fontos.
Fotók: Kásler Miklós Facebook oldala