A zalai fasisztákat és kommunistákat is képviselik?

2022. 02 16. 08:20

Márki-Zay Péter ezúttal sem tagadta meg önmagát…
Fotó: Vadhajtások

Márki-Zay Péter a „demokratikus” ellenzék miniszterelnök-jelöltje országos ámokfutása során minap azt fejtegette, hogy ők képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is. Másnap ezt már cáfolta, s azt hazudta, hogy természetesen Orbán Viktor képviseli őket, rá gondolt. Az ellenzéki összefogás futóbolondjának véleménye még a közismerten baloldali publicistánál, Hont Andrásnál is kiverte a biztosítékot. Ezt írta: „Európában ilyenkor szokott egy politikai karrier véget érni.”

Maradjunk a tényeknél, márpedig a tv-felvétel szó szerint rögzíti, hogy mit mondott Márki-Zay Péter.

Éppen ezért megkérdezzük az ellenzéki összefogás zalai országgyűlési képviselőjelöltjeit, hogy mi a véleményük Márki-Zay Péter kijelentéséről, azonosulnak-e vele.

A kérdést a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, s a Mindenki Magyarországa Mozgalom alkotta koalíció képviselője-löltjeinek, név szerint dr. Csidei Irénnek (Zalaegerszeg, 1. sz. választókerület), Elekes Istvánnak (Keszthely, 2 sz. választókerület) és Horváth Jácintnak (Nagykanizsa, 3. sz. választókerület) küldjük el elektronikus úton.

S várjuk majd a válaszokat. Nem lesz könnyű dolguk a megkérdezetteknek…

Ekler Elemér