Nagy Bálint államtitkár lesz

2022. 05 20. 11:41

A beruházások felelőse az Építési és Beruházási Minisztériumban a keszthelyi képviselő

Komoly feladatot kapott Nagy Bálint.

Lázár János egy ciklus kihagyás után tér vissza a kormányba, a következő négy évben építési és beruházási tárcavezetőként fog dolgozni. A miniszterjelölt az Országgyűlés Gazdasági bizottságában ismertette először, hogy milyen feladatokat fog ellátni új Építési és Beruházási Minisztériuma.

Építési és Beruházási Minisztérium – a következő négy évben nagy eséllyel sokat fogjuk hallani, emlegetni azt az intézményt, amelynek vezetésére a nagy visszatérő Lázár Jánost kérte fel Orbán Viktor. 

Lázár János már becenevet is adott új hivatalának: Országépítési Minisztérium – derült ki Lázár János csütörtök délutáni parlamenti gazdasági bizottsági meghallgatásán.

Csepreghy Nándor lesz miniszterhelyettesként a minisztérium politikai államtitkára, aki Áder János leköszönő államfő Kék Bolygó Alapítványától érkezik. Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal vezetője lesz a minisztérium közigazgatási államtitkára, Nagy Bálint, Keszthely országgyűlési képviselője, volt polgármestere pedig a beruházások felelőse lesz. Lánszki Regő építész szintén helyet kap a csapatban – mutatta be stábját Lázár János.