Most már Karácsonyék is csinálhatnának valamit!

2022. 05 23. 09:45

Orbán Viktor miniszterelnök (j, háttal) a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének ünnepélyes átadásán 2022. május 22-én. Mellette Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Vasárnap átadták Budapesten a Néprajzi Múzeum új épületét, ami Európa jelenleg zajló legnagyobb kulturális fejlesztése (Liget Budapest Projekt) keretében került megépítésre a nemrég felavatott Magyar Zene Házával együtt.

Emlékeznek még, hogy a szocliberális, álzöld környezetvédők részéről milyen ellenállás kísérte e beruházásokat? Most, hogy a Magyar Zene Háza sorra nyeri a különböző nemzetközi díjakat, s a Néprajzi Múzeum is elismerő véleményeket kap, mintha csendesebb lenne a fővárosi vezetés. Sok közük nem volt a beruházáshoz, hiszen nem budapesti forrásból valósult meg egyik kulturális intézmény sem, hanem kormányzati támogatásból.

Most már Karácsony Gergely főpolgármesterék is csinálhatnának valamit az általuk irányított városban. Természetesen építésre és nem leépítésre gondolok. Nem méhlegelőkre, a Lánchíd csigalassúságú felújítására, a Városháza tervezett eladására, forgalmi dugók mesterséges előidézésére, a jutalékos rendszer gyakorlatára, a vezetők jutalmazására, s folytathatnánk.

Egyelőre egyetlen dologban nevezhetjük profinak a Karácsony Gergely vezette városvezetést: pénzköltésben, a Tarlós-hagyaték felélésében, felelősséghárításban…

Egyébként minden építő jellegű feladatmegoldásban csődtömegek…

Ekler Elemér

A miniszterelnök (elöl b3) a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének ünnepélyes átadásán. Balról Baán László és Kemecsi Lajos főigazgató (b2).
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán