Vastag az arcbőr…

2022. 07 21. 09:27

A rendszer gyermeke… Sebes György tényleg az volt.
Forrás: YouTube/Heti TV

Menczer Tamás külügyi államtitkárt kóstolgatja Sebes György a Hír­klikk.hu-n. Szerinte attól, hogy valaki rossz sportriporter volt, az élet egyéb területein még megállhatná a helyét. „Lehetne például jó politikus, akár államtitkár is.” Ehhez képest – írja – Menczer tipikus példája annak a politikusnak, aki „csak a szabvány dumára képes, fel sem merül benne, hogy mást mondjon, mint amit már ezerszer hallhattunk a vezértől”. És hosszan mondja, mennyire szürke figura ez az államtitkár.

Valamit nagyon jól csinálhatott Menczer Tamás, ha ennyire a bögyé­ben van az átkosból itt felejtett Sebes Györgynek. (Például megnyerte az egyéni választókerületét is.) „Menczer Tamás és az a csapat, amelynek ő is büszke tagja, építi, egyúttal kiszolgálja ezt a hatalmat. Egyszer azonban az ő idejük is lejár” – összegez a szerző.

Szerintem inkább Sebes György ideje járt le. Fáradtnak érzem a kollégát, ami persze nem csoda, hisz nem ma kezdte a pályát. Alapítója volt a Bánó-féle Egyenleg „híradónak”, a Horn-korszak éveiben a rádió Krónika műsorában hallhattuk a tenorját, 2000 óta pedig a Népszava (és újabban a Hírklikk) olvasóit győzködi az igazáról. (Legutóbbi cikkében azon háborgott, miért kell még mindig elő-elővenni az őszödi beszédet.) Egyébként nem is akartam írni a kötekedő kollégáról. Hogy végül mégis írtam, annak csak a cikk címe – A rendszer gyermeke – az oka. Sebes szerint Menczer Tamás „a rendszer gyermeke”. Olyan ember állítja ezt, akinek szélsőbalos apjáról – Sebes Imre Fejér megyei párttitkár – a Rákosi-korban még utcát is elneveztek. Vastag az arcbőr.

Pilhál György
Magyar Nemzet