Továbbra is Nagy István Nemesnép polgármestere

2022. 09 26. 08:19

Megismételt voksoláson újraválasztották az eddigi faluvezetőt

Szoros lett a választás eredménye, de maradt Nagy István a polgármester Nemesnépen.

Újra megválasztották polgármesternek a Zala megyei Nemesnépen a települést eddig is irányító Nagy Istvánt (független) vasárnap a megismételt időközi választáson, amelyet a korábbi szavazategyenlőség miatt kellett megtartani.

Stokker Balázs, a Csesztreggel közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-nek vasárnap elmondta: a két jelölt közül Nagy István 49, kihívója, a szintén független Dénes Zoltán 43 voksot gyűjtött be. Nemesnép 118 választópolgára közül 93-an szavaztak ezúttal, az urnában egy érvénytelen szavazólapot találtak.

A település négytagú képviselő-testülete korábban feloszlatta magát, ezért júniusban időközi választáson járultak az urnákhoz a helyben élők. A képviselő-választás eredményes volt, a polgármester-jelöltekre leadott szavazatok számolásakor pedig azt állapították meg, hogy Nagy István 45 voksot gyűjtött be, Dénes Zoltán pedig 44-et, két szavazólapot ugyanakkor érvénytelennek találtak.

Fellebbezés után a területi választási bizottság újraszámolta a voksokat, és az egyik érvénytelennek minősített szavazólapot érvényesnek ismert el. Így mindkét jelölt ugyanannyi szavazatot gyűjtött be, ezért kellett megismételni a polgármester-választást.