Isten-, család- és életigenlő szabadság

2022. 09 27. 10:53

Novák Katalin a Los Angeles-i magyaroknál

Kaliforniai találkozás Mel Gibsonnal, az Oscar és Golden Globe díjas színésszel, filmrendezővel producerrel is.

Isten-, család- és életigenlő szabadságot ajánlott a San Fernando-völgyi magyarok figyelmébe a magyar köztársasági elnök egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján.

Novák Katalin részt vett a Los Angeles melletti, San Fernando-völgyi Magyar Református Egyház istentiszteletén és őszi családi fesztiválján, ami lezárta az államfő négynapos kaliforniai programját.

San Fernando-völgy magyar közössége előtt Novák Katalin a jelenlegi időszak kihívásai között említette a koronavírus-járványt és a háborút, valamint annak hatásait, köztük az energiaválságot, amellyel Magyarország is szembesül. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mindezek mellett ideológiai hadviselés is zajlik: Kaliforniában az úgynevezett woke-kultúra lépten-nyomon tetten érhető és már Magyarországon is beszüremlett, jelen van, szembe kell nézni vele.

A köztársasági elnök megfogalmazása szerint „az istentagadó, családtagadó, élettagadó ideológiák rabsága helyett szükség van az istenigenlő, családigenlő és az életigenlő szabadságra”. Hangsúlyozta: hisz abban, hogy ez az a szabadság, amit meg kell tudni adni a magyar embereknek.

Az államfő kifejtette: elnöksége elején öt olyan területet határozott meg, amellyel kiemelten szeretne foglalkozni. „Azt szeretném, ha többen, jobban és szebben élnénk Magyarországon” – fogalmazott. Elmondása szerint ezt öt területen keresztül szeretné elősegíteni. „Dolgozni fogok, dolgozni a családokért, nőkért, az elesettekért, a tehetségekért, valamint egy mosolygósabb Magyarországért” – mondta. (Forrás: MTI)