Megütötte a polgármestert a városnapi rendezvényen

2023. 10 24. 10:10

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Egy Zala vármegyei kisváros (Pacsáról van szó a Zalatáj értesülése szerint – a szerk.) szervezésében 2022. szeptember 2-3. napján városnapi rendezvénysorozat megtartására került sor a helyi könyvtárban, valamint az önkormányzat könyvtárral szomszédos szabadtéri közterületen. A kisváros polgármestere a rendezvénysorozat alatt a szervező önkormányzat képviseletében, a képviselő-testület vezetőjeként és tagjaként aktívan közreműködött a rendezvény lebonyolításában és a biztonság fenntartásában, mely feladatát a ruházatán viselt – a sértett nevét, a rendezvény elnevezését, az önkormányzat megjelölését és a szervezői minőséget feltüntető – kitűzője is jelezte.

2022. szeptember 3-án 21.00 óra körüli időben a „tűzzsonglőr” produkciója alatt egy helybeli házaspár hölgy tagja, a sértettet emelt hangon megszólítva szidalmazni kezdte a település polgármesterét hivatali ténykedésével kapcsolatban, mialatt a férje közvetlenül a sértett mögött állt és egy alkalommal, kisebb erővel, majd még egyszer nagyobb erővel hátulról vesetájon megütötte őt.

A sértett közölte, hogy ezt nem hagyja annyiban, feljelentést tesz, mire a vádlott sietve távozott a helyszínről.

A sértett, mint polgármester, a helyi önkormányzati képviselő-testület tagja, hivatalos személy, ezért a férfivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő, Zalatáj)