Rigó Csaba nemzetközi tisztsége

2023. 10 24. 09:34

A világ versenyhatóságait irányító testület állandó tagjává választották a GVH elnökét

A kelet-közép-európai régióból Rigó Csaba az első választott tag.
Fotó: Gazdasági Versenyhivatal

A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét a szervezet éves barcelonai konferenciáján – tájékoztatta az MTI-t a GVH.

A közleményben felidézték: a magyar versenyhatóság elnöke 2021-ben három évre ideiglenes tagja lett az irányító testületnek, azt követően, hogy az ICN 2021-es éves konferenciáját Magyarországon rendezték meg. Ez változott mostantól állandó tagsággá az ICN éves kongresszusán hozott döntés értelmében.

A kelet-közép-európai régióból eddig még nem volt választott tagja az ICN irányító testületének – tették hozzá.

Andreas Mundt, a Német Szövetségi Versenyhivatal és a Nemzetközi Versenyhálózat irányító testületének elnöke a közlemény szerint kiemelte: a választott tagság a GVH elmúlt években végzett munkájának az elismerése.

A GVH nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi együttműködésre, amelynek fókusza a tudásmegosztás, és munkájában a legjobb nemzetközi gyakorlatokat igyekszik alkalmazni – idézte a közlemény Rigó Csabát.

A tagsággal a GVH elnöke többek között olyan országok versenyhivatalainak vezetőivel ül egy asztalnál, mint az Egyesült Államok, Németország, Ausztrália, az Egyesült Királyság, Japán és India – tudatta a GVH.

Rigó Csaba Budapestre kerülése előtt a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője volt, s most is gyakran megfordul Zalában.