Filmszakadás…

2021. 10 04. 10:10

Karácsony Gergely hallgat, ha egy kérdésre világos, egyértelmű, őszinte választ kellene adni. Ő a „hipermellébeszélő” vagy „hiperhallgató”.
Fotó: Havran Zoltán

Arról érdeklődött minap Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője Karácsony Gergelytől, miért nehezítik meg az Elkxrtuk bemutatását, miközben hatalmas az érdeklődés a film iránt. A főpolgármester helyett a DK városházi ülnökei álltak elő „magyarázattal”. Gy. Németh Erzsébet szerint ez nem az a városvezetés, amely megszabja, melyik moziban mit kell játszani. Majd sokat sejtetőn hozzátette: „Amikor ide kerültem 2019. november 5-én, a szereposztó díványt is kivitettem az irodámból.” (A korábbi városvezető, Tarlós István a PestiSrácok.hu-nak elmondta, ők ugyanazokat a bútorokat használták, amelyeket Gy. Némethék még 2010 előtt. Honnan tudja Erzsike, hogy az a dívány szereposztó volt? Hm.)

A kevély Szaniszló Sándor, a Gyurcsány-párt pestszentlőrinci frontembere meg azzal állt elő: úgy tudja, a filmet már hetek óta játsszák a Fidesz-székházakban: „Játsszák csak ott tovább!” Azt is hozzátette, Láng Zsolt nyilván szégyelli magát, hogy „ennek a borzadálynak a vetítését szóba kellett hoznia”. Szerintem meg inkább ennek a tenyérbe mászó Szaniszló embernek kellene szégyellnie magát. Emlékezetes, ő volt az a kerületvezető, aki már az első munkanapját azzal kezdte, hogy kerek száz százalékkal megemelte a képviselői tiszteletdíjakat, sőt eltörölte azok plafonját. Azzal sem szerzett híveket, hogy két hónapra rá az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba igazolt, mondván, ott jobb az „érdekérvényesítési lehetőség”. Az is ő volt, aki a lakók megkérdezése nélkül visszaküldette kerületéből a Sinopharm-vakcinákat azzal, hogy azok a kutyának sem kellenek.

Világos, hogy sem neki, sem Erzsikének nem tetszik az Elkxrtuk. Róluk (is) szól.

Pilhál György