Szabó Tímea áprilisig

2021. 12 23. 08:21

„Kabul Rózsája” nem ismeri az elcsendesedést…
Fotó: MTI/Kovács Attila

Orbán Viktor keddi három és fél órás sajtótájékoztatójával kiemelten foglalkoztak a médiumok, s persze a pártok, vezető politikusok is hozzáfűzték a magukét. A Párbeszéd társelnökében, Szabó Tímeában viszont mindössze ennyi maradt meg: „»Zoltán, meddig tart ez még?« – kérdezte Orbán Viktor a mai sajtótájékoztatóján, nem tudva, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja. Ne aggódjon, miniszterelnök úr, már csak áprilisig tart!”

Hogy vitaindítónak vagy frenetikus poénnak szánta-e bejegyzését a kákacsomó-kereső honanya, nehéz megítélni. Vitát aligha gerjesztett, a hozzászólók csupán azon merengtek, miért jó Tímea asszonynak, hogy még ilyenkor, advent táján is csak vicsorog. (Pechjére az elvarratlan „már csak áprilisig tart” félmondatára csőstül érkezett folytatás. Az egyik így szólt: „… aztán megszabadul tőlem a parlament, megyek vissza Kabulba, vagy fejőnőnek állok. Még nem tudom.”)

Egyébként mi a baj azzal, ha a kormányfő megkérdezi segítőjét, meddig tart a tájékoztató?

Azért megnézném Tímea asszony méregzöld ábrázatát egy többórás sajtótájékoztató vége felé – ámbár épp elég az ő szokásos tízperces harsány epeömlése is… (Társelnökpárja, Karácsony Gergely se nagyon bírna egy ekkora menetet – pár hónapja, úgy tíz perc után, amikor egy keményebb kormánypárti kérdést kapott, csak annyit tudott felelni: „Szégyellje magát!” – Gyurcsány alig győzött krákogni mögötte.) Valahogy úgy vagyok a Tímea asszonnyal, hogy miközben felszisszenve hallgatom, olvasom, mindjárt mentséget is keresek számára. Mit lehet tudni, talán annak idején rossz társaságba keveredett, esetleg légnyomást kapott Kabulban szegény. Ki tudja…

Pilhál György/Magyar Nemzet