Koltai Tibor újra színre lép (8.)

2022. 01 03. 10:54

„Sokan csalódottak az ellenzéki oldalon”

Koltai Tibor szerint gyengült az ellenzéki pártszövetség az előválasztás után.

Egy kis szünet után folytatjuk beszélgetésünket Koltai Tiborral, aki független jelöltként indul 2022 áprilisában az országgyűlési választáson Zala megye 1. számú választókerületében (Zalaegerszeg a székhely – a szerk.).

– Mi változott legutóbbi találkozásunk, 2021 októbere óta?

– Az ellenzéki előválasztás óta változott a közhangulat. Föőr Gábor (Márki-Zay Péter mozgalmához áll legközelebb talán) szeretett volna önállóan indulni, érvényesülni. Az MSZP és a DK vezetői erről lebeszélték, belerángatták az előválasztási komédiába. Nem szerepelt rosszul, de ezzel dr. Csidei Irén pozícióját erősítette, mint ahogy én is ezt tettem volna, ha indulok. Azóta a honlapján próbálja aktivizálni magát. A DK elnöke Keresztes Csaba Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke – a szerk.) oldalán nekiment Föőr Gábornak. Nem vagyunk barátok, de itt szerintem karaktergyilkosság történik. Csak azért, mert dr. Csidei Iréntől függetlenül reagálni próbál a napi politikai helyzetre.

– Dr. Csidei Irén pozíciója erősödött vagy gyengült?

– Szerintem gyengült, mint ahogy a pártszövetség ereje is. Sokan csalódottak az ellenzéki oldalon, s ez Budapesten különösen érezhető. Úgy vélem, hogy Karácsony Gergely egyik „kitalálója” volt Márki-Zay Péternek. Esélye sem lett volna, ha a főpolgármester nem lép vissza az előválasztáson. Ám maga is bukott, ráadásul rászabadította Márki-Zayt az országra. A DK kiállt Márki-Zay kampányából, magára hagyták, kivárnak, s ha tovább tart a mélyrepülése, akkor „leváltják”.

Márki-Zay Péter országos ámokfutása egyik állomásán azt mondta, hogy Zala megyében nincs traumatológia. Koltai Tibor éppen a három zalai kórházi traumatológia egyike, a zalaegerszegi bejárata előtt cáfolja ezt.

– S kit indítanak?

– Karácsony Gergely alkalmatlan és használhatatlan. A Városháza-botrány végleg kiütötte. Egy ellenzéki koalíció bábjaként nagyon rosszul kezeli az ügyet. S ez már túljutott azon a ponton, hogy semmissé lehetne tenni. Karácsony egy politikai analfabéta. Az ellenzéki oldalon a DK a legerősebb. Sokat mond, hogy Gyurcsány eddig inkább hallgatott, s csak arra vár, hogy Márki-Zay Péter olyan hibát kövessen el, ami után szinte könyörögnek majd neki, hogy cseréljék le. Ha Márki-Zay megbukik, akkor azt mondhatják, hogy nem a mi pártunkhoz tartozik, megint háríthatják a felelősséget. Gyurcsány bizonyára nem felejtette el Márki-Zay kijelentését, miszerint nem szeretné látni a volt miniszterelnököt befutó helyen a listán. Szerintem sok köze nem lesz (ha marad) a listaállításhoz.

–Térjünk vissza Zalába!

–A Mi Hazánk (Kiss Ferenc a jelölt – a szerk.) oltásellenes kampányát nem tudom elfogadni. A kampányuknak nem csak erről kellene szólni. Dr. Csidei Irén indulása szinte biztos az ellenzéki koalíció színeiben. Személy szerint szeretném, ha Föőr Gábor elindulna önállóan az ellenzéki oldalon. Ha most nem lesz határozott, akkor a politikai jövője is bizonytalanná válik. Föőr Gábor tudomásom szerint feljelentést tett a rendőrségen a DK választókerületi elnöke, Keresztes Csaba ellen, becsületsértés és rágalmazás miatt.

E.E.

(Folytatjuk)

Koltai Tibor szerint ellenzéki oldalon már perre is mennek…
Fotók: Zalatáj

 

Koltai Tibor újra színre lép (7.) (2021.10.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (6.) (2021.09.29.)

Koltai Tibor újra színre lép (5.) (2021.09.21.)

Koltai Tibor újra színre lép (4.) (2021.09.14.)

Koltai Tibor újra színre lép (3.) (2021.09.08.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)