Megyék sem kellenek Magyarországon

2022. 02 01. 10:18

Márki-Zay témafelelőse már az ezeréves közigazgatási rendszer eltörlését tervezgeti

Hát ezért sem kellenek a megyék…
Grafika: youtube

Totális fejetlenség uralkodik a választások előtt a baloldalon, miközben a megyék eltörlését tervezik.

Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét talán néhányan csak egy pikáns videóból ismerik, de nemrégiben Márki-Zay Péter témafelelősnek is felkérte. Egész pontosan, hogy a baloldali Telexet idézzük, „Márki-Zay Péter Budaörs polgármesterét kérte fel, hogy a hat párttal együttműködve dolgozza ki az ellenzék választási programjának önkormányzati fejezetét. Wittinghoff több mint harminc éve vezeti az ország egyik legjómódúbb települését, négy éve Karácsony Gergely árnyékkormányában is szerepet vállalt már a választás előtt.”

Azt, hogy Wittinghoff előéletét és városa kirívó anyagi helyzetét ismerve ez mennyire jó döntés, majd egyszer talán Márki-Zay megmagyarázza. Addig is nézzük, hogy miről magyarázott a hétvégi Népszavában a korábbi SZDSZ-es politikus Wittinghoff a „Szükség van a megyékre?” – kérdésre:

„Ebben nem értünk teljesen egyet a szakértőkkel, akik azt mondják, hogy erre a középszintre szükség van a magyar önkormányzati rendszerben. Az biztos, hogy a megyék mára kiürültek, politikai elfekvőkké, kifizetőhelyekké váltak, ha maradnak is, új funkciót kell találni nekik, de ennek részleteiről még tart az egyeztetés. Adhatnának szakmai segítséget a településeknek, kistérségi szinten nem fenntartható intézményeket működtethetnének. A járások feleslegesek.”

Egyébként a megyék most is elsősorban terület- és vidékfejlesztési tevékenységet végeznek. Ami a politikai vádakat illeti, nem kell meglepődni azon, hogy a balosok támadják a megyék politikai vezetőit. 2019 őszén ugyanis mind a 19 megyében a Fidesz-KDNP győzött, és nyilván ezt nem könnyű elviselni az ellenzéknek, ahogy azt a vidéki emberek mindennapossá vált liberális sértegetéséből is látjuk.

Azt pedig ezúttal hagyjuk is, hogy egy ezeréves intézmény eltörléséről alig több, mint két hónappal a választások előtt gondolkodnak el. Azzal se foglalkozzunk most részletesebben, hogy – a megyék és a járások beszántásával – logikusan a járvány elleni védekezésben kulcsszerepet játszó, az oltásokat szervező megyei és járási kormányhivatalokat is nyilván eltörölnék Márki-Zay hordái, ha megtehetnék. Ha meg nem lenne megye, nyilván megyei kórház sem kellene, és ahogy az a baloldal egészségügyi tervei között már elhangzott, 10-15 centrum működne csak az országban.

Itt és most csak annyit jeleznénk, hogy mindeközben a baloldal bajai jelöltje a múlt héten aláírásgyűjtést kezdeményezett egy újabb megye létrehozása érdekében. Talán az lenne a legjobb forgatókönyv mindenkinek, ha a momentumos Kiss László ezt a szintén liberális budaörsi polgármesterrel, Márki-Zay emberével fejben lejátszaná. (Forrás: drot.info.hu)

Wittinghoff Tamás, a pikáns videóból is ismert polgármester, akinek „érdekes” elképzelései vannak a magyar közigazgatásról.
Fotó: Merész Márton/Népszava

***

Előbb a járások nem kellenek, aztán a megyék, majd az országok.

„…Ez a harc lesz a végső/csak összefogni hát!/és nemzetközivé lesz/holnapra a világ!…” (Internacionálé)

Ha nem is az egész világ, de ahogy szeretnék, megszületne az Európai Egyesült Államok. A nemzetközi Európa. Nemzeti országok nélkül.

Ezt akarja Márki-Zay, s gazdája, Gyurcsány Ferenc, s annak felesége, Dobrev Klára. Kórusban éneklik az Internacionálét:

„…Védelmező nincsen felettünk, se isten nem véd, sem király:/A közjó alkotói lettünk;/ hát vesszen el, ki ellenáll!”

Védelmező azért akad; ott van mindjárt Soros György, az Európai Unió, vagy az Európai Bizottság.

A védelmi pénz azonban igen magas. Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, az „éhes proletárok” egyszer már megfizettették velünk az IMF-nek. A közjót pedig messziről sem ismerik.

Lehet, hogy tényleg „ez a harc lesz a végső” április harmadikán?

Ekler Elemér