Logisztikai központot épít Zalaegerszegen a Magyar Posta

2022. 03 10. 10:21

Balaicz Zoltán Zalaegerszeg folyamatos fejlődéséről számolhatott be.

Zalaegerszeg északi ipari parkjában építi meg a Magyar Posta Zrt. legújabb logisztikai központját. A közel egymilliárdos beruházással készülő 2700 négyzetméteres csarnokban 62 fő dolgozik majd. Az ingatlan felépítését követően telepítik majd a gépeket, végül teljesen új integrált informatikai rendszert is meghonosítanak.

Az alapkőletételen beszédet mondott dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, dr. Láng Géza nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Varga János, a Magyar Posta Zrt. üzemeltetési igazgatója.

Az elmúlt években folyamatosan fejlődött Zalaegerszeg gazdasága. 2014-ben még 7,5 százalék volt Zalaegerszegen a regisztrált álláskeresők aránya. 2014 és 2021 között 4000 új munkahely létesült, ennek köszönhetően mára 2,8 százalékra csökkent a munkanélküliség. 2022–2024 között további 2000 új munkahely jön létre, a tervezett beruházások összértéke 165 milliárd forint. Olyan gazdasági ökoszisztéma kezd kialakulni Zalaegerszegen, melyben szorosan összefügg a termelés, a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szakképzés, az egyetemi oktatás, valamint a különféle szolgáltatások.

 

Az alapkőletétel pillanata.

62 embernek biztosít munkát az új beruházás.