Sajtóbejárás az Alsóerdei Sport- és Élményparkban

2022. 03 09. 11:08

Gecse Péter alpolgármester (b2) és Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára (j), az Alsóerdei Sport- és Élménypark sajtóbejárásán.

Erős vidék nélkül nincs erős gazdaság, ezt támogatja a kormányzat egyik legsikeresebb programja, a Modern városok program (MVP), amelynek keretében mintegy 4000 milliárd forint fejlesztés valósul meg a megyei jogú városokban – közölte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára március 8-án Zalaegerszegen.


Izer Norbert a mintegy 5,2 milliárd forintos beruházással kialakított Alsóerdei Sport- és Élménypark sajtóbejárásán beszélt arról, hogy az MVP keretében 23 megyei jogú város 272 fejlesztésére mintegy 4000 milliárd forintot fordítanak.

A sport-, oktatási, kulturális célú beruházások, műemlék-felújítások és közlekedési fejlesztések a munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárulnak – mondta.

Kifejtette, hogy az MVP mellett európai uniós források és a Magyar Falu Program is a vidék erősítését szolgálják, a következő néhány évben 1800 milliárd forint fejlesztési forrást juttatnak el a településekhez. Az a cél, hogy a magyar gazdaság fejlődéséből minden régió ki tudja venni a részét.

Az Alsóerdei Sport- és Élménypark egy részlete.

Tavaly az elmúlt évtizedek legnagyobb, 7,1 százalékos gazdasági növekedését érte el Magyarország, az EU tagállamai közül az elsők között. Ez annak köszönhető, hogy az előző évek eredményeire építve a kormány megszorítás helyett azonnali segítséget tudott nyújtani a gazdaság szereplőinek, amivel el lehetett kerülni a tartós visszaesést – emelte ki az államtitkár.

„Ezen dolgozunk most is, hogy a szomszédunkban dúló háború hatásaitól minél inkább meg tudjuk védeni a magyar embereket és a hazai vállalkozásokat” – mondta Izer Norbert.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: olyan parkot terveztek a város hagyományos kirándulóhelyén, ahol egy család minden tagja el tud tölteni egy egész napot.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az Alsóerdő nem egy telepített, hanem természetes erdő, ami évszázadok óta kapcsolódik a város lakóinak életéhez. Korábban egy népszerű, de leromlott állapotú napközis tábor volt a mostani beruházás helyszínén, de az ország három látogatható tévétornyának egyike is itt áll, amelynek felújítása szintén a beruházás része, akárcsak a közeli lőtér korszerűsítése. Jelezte, hogy a számos új sportpályát, kerékpáros létesítményeket, erdei kalandparkot és műanyag borítású sípályát is tartalmazó létesítmény műszaki átadása március 25-én lesz, majd négyhetes próbaüzem után, április 22-én nyitják meg hivatalosan. (Forrás: MTI)

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő beszédet mond az Alsóerdei Sport- és Élménypark sajtóbejárásán.
Fotók: MTI/Varga György