Csak semmi bratyizás!

2022. 07 14. 10:13

Szaniszló, a szabad, fiatalos és friss polgármester.
Fotó: Havran Zoltán

Feldúlt bejegyzésben ítélte el Navracsics Tibor és Karácsony Gergely megbeszélését Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre balos polgármestere. Ismert, a területfejlesztési miniszter minap kapcsolatteremtő találkozón látta vendégül a főpolgármestert. Utóbbi kijelentette, ez egy jó munkakapcsolat kezdete lehet, elvégre a főváros is érdekelt abban, hogy Magyarország hozzájuthasson az uniós forrásokhoz.

Hallatlan! A levegőért kapkodó Szaniszló szerint a főváros első polgárának barátkozás helyett világossá kellene tennie, a baloldal nem fogja tétlenül szemlélni Budapest csődbe vitelét. „A mi ügyünk az egész ország ügye is, nem támogatást kérünk, csak azt, ami jár a budapestieknek. Nem barátkozunk, nem teszünk úgy, mintha minden rendben lenne, és nem smúzolunk. Képviselünk. Ezért választottak meg minket.” (Szaniszló két hónappal a megválasztása után az MSZP-ből a DK-ba igazolt, mert „ott jobb az érdekérvényesítési lehetőség”.) A haragvó ember úgy látja, a hatalom képtelen feldolgozni, hogy a főváros visszatért a sokszínű értékrendhez, „ahhoz a szabad, fiatalos és friss világhoz, amely jól ismert a nyugati társadalmakban, és amelyhez a rendszerváltás óta eltelt időszak nagyobbik felében tartozott”.

Mielőtt elérzékenyülnénk a szabad, fiatalos és friss polgármestertől, jó, ha tudjuk, első munkanapját azzal kezdte, hogy kerek száz százalékkal megemelte a képviselői tiszteletdíjakat, sőt eltörölte azok plafonját. Meg az is ő volt, aki a lakók megkérdezése nélkül visszaküldette kerületéből az első Sinopharm-vakcinákat, mondván, azok a kutyának sem kellenek. Nem idéznék az akkori kommentelőktől, akiket, mint mondja, „képvisel”.

Pilhál György
Magyar Nemzet