Megújult a buszpályaudvar Lentiben

2022. 07 14. 09:45

600 milliós beruházással újult meg a buszpályaudvar.

Több mint 600 millió forintos beruházással újult meg a buszpályaudvar Lentiben, ahol új kerékpárút is épült – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Lentiben elnevezésű programban a város csaknem 477 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a több mint 625 millió forint összegű beruházáshoz.

Az önkormányzat, a Volánbusz, valamint a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. alkotta konzorcium célja volt a Lenti közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítmények hálózatba kapcsolása, illetve a leromlott állapotú autóbusz-pályaudvar helyett egy új, korszerű pályaudvar kialakítása.

A munkálatok részeként több mint 1 kilométernyi új kerékpárút épült – megteremtve ezzel Lenti nyugati belterületeinek összeköttetését –, illetve egy fedett kerékpártárolót is kialakítottak. A kerékpárúton megközelíthetővé váltak Lenti nagyobb foglalkoztatói, illetve a Csesztregen, Lovásziban és Nován működő vállalkozások.

A megújult buszpályaudvaron utastájékoztató rendszert is felszereltek. A korszerűsítés a zalai város mellett a járás 48 településén élők közösségi közlekedését is javítja.