Muszil Ágnes kétszeres országos bajnok

2022. 07 13. 10:56

Az egerszegi atléták edzőikkel.

Miskolcon rendezték meg az U20-as és U23-as korosztályok országos atlétikai egyéni bajnokságát. A Zalaszám-ZAC versenyzői közül Muszil Ágnes az első napon magabiztosan nyerte a 400 méteres síkfutást, majd másnap, fő számában 800 méteren is rajt-cél győzelmet aratott. Góczán István tanítványa elmaradt a VB kiküldetési szinttől, de edző és tanítványa is bízik benne, hogy a pápai Szuper-liga versenyen a kisebb lábfej-fájdalom ellenére sikerül megfutni a kiküldetési szintet.

Az U23 korosztályban Nagy Pálma (edző: Kámán Ferenc) szerzett két érmet. Az első napon 100 méteren ezüstérmet, a második napon az ezüstről két századdal lemaradva ért el bronzérmet 200 m-en.

Muszil Ágnes és Nagy Pálma ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte, hogy címeres mezt ölthessen magára, Ágnes az U20-as válogatott tagja lesz Mariborban, Pálma pedig az U23-as válogatottban szerepel Győrben.

Az U20-as korosztályban magasugrásban Bali Krisztina (edző: Kámán Ferenc) 4., diszkoszvetésben Czigány Levente (edző Bognár Szabolcs) 8. lett.