Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

2022. 09 28. 13:08

Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról

Tucker Carlson és a vezetékek ábrája.
Kép: Twitter

A Fox News műsorvezető-szerkesztője szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.

Tucker Carlson esti műsorában kereste a válaszokat arra, hogy valójában mi történhetett az Északi Áramlat gázvezetékkel, ki felelős a „támadásért”. A műsorvezető szerint kizárt, hogy Vlagyimir Putyin felelős a gázszivárgást okozó robbanásért, mivel „öngyilkosság lenne az orosz elnök részéről szabotálni a saját vezetékét”.

Carlson hangsúlyozta: Európának jelenleg minden eddiginél jobban szüksége van az orosz gázra, így Moszkvának is érdeke a szállítás. Egy háború közepén minden „fillér” számít, amelyet a gázszállításból szerez be Oroszország.

„Ilyen körülmények között lehetetlen, hogy felrobbantanád az Északi Áramlat I. és II. vezetékeket. Nem most, természetesen” – tette hozzá.

A műsorvezető szerint ez nem azt jelenti, hogy más országok nem vennék fontolóra, hogy szabotálják a vezetékek működését. Emlékeztetett, februárban, még az orosz-ukrán háború kitörése előtt Joe Biden amerikai elnök kijelentette: „ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, az azt jelenti, hogy vége az Északi Áramlat gázvezetékeknek. Megígérem, hogy teszünk róla”.

Mint írtuk, hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, míg este az Északi Áramlat-2-nél jelentettek hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást a svéd és a dán hatóságok. A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak Oroszország és Németország között (orosz, finn, svéd, dán és német felségvizeken), de mind a kettő használaton kívül van. (Forrás: mandiner)