Horváth Jácint, az önfényezés nagykanizsai mestere

2022. 10 13. 11:15

Horváth Jácint közösségi oldalán számolt be újraválasztásáról.

Horváth Jácint, a nagykanizsai közgyűlés, annak ÉVE-frakciójának (Éljen VárosuNk) Egyesület) tagja október 12-én, szerdán egy kis cikket jelentetett meg közösségi oldalán. Ebben büszkén számolt be arról, hogy a Régiók Európai Bizottsága baloldali frakciója ismét megtisztelte bizalmával. Betűhűen közöljük a hírt, mert Horváth úr az országgyűlési képviselő-választás előtt (április 3-án aztán alulmaradt Cseresnyés Péterrel szemben – a szerk.) makacsul ragaszkodott azon véleményéhez, hogy a Zalatáj kiragadja szövegkörnyezetéből egyes mondatait, ami félreértésre adhat okot. Nos, most annyira vigyázunk arra, hogy a teljes szöveg csorbítatlanul megjelenjen, hogy még a sor- és szóközök elhelyezkedésén sem változattunk.

Íme Horváth Jácint szövege:

Őszintén gratulálunk Horváth Jácintnak, egyetértve azzal a mondatával, hogy „Kihívásokkal teli időszak áll előttünk ismét”. Abban viszont bizonyára eltér a véleményünk, hogy miért nézünk terhes jövő elé. Szerintem éppen annak a szervezetnek „köszönhetően”, amelyhez kötődik a Régiók Európai Bizottsága. Magyarán az Európai Unióhoz, hiszen annak helyi és regionális képviselőinek közgyűlése. S azért, hogy kialakult a jelenlegi súlyos helyzet Európában, s még nehezebb időszak következhet, annak az Európai Unió dilettáns, felelőtlen szankciói játszanak közre.

Mint írja Horváth Jácint, az a szakbizottság, amelyben koordinátor, többek között szociális, oktatási, foglalkoztatási, esélyegyenlőségi, lakhatási ügyekkel foglalkozik.

S azt is bizonyára tudja – bár a balliberális ÉVE-frakciót a tények legkevésbé érdeklik, ha Nagykanizsa jövőjéről van szó –, hogy a frakciójuk nemrég a közgyűlésben éppen egy olyan szervezetet száműzött a Zrínyi utcai épületből, amely karitatív tevékenységével elesett embereken segített, népkonyhát működtetett.

Ön hogyan szavazott Horváth úr ezen a közgyűlésen? A jegyzőkönyv szerint tartózkodott, vagyis nem szavazta meg a bérleti szerződés meghosszabbítását. Közismert szociális érzékenységével miért nem próbálta meggyőzni frakciótársait, hogy ez a szervezet maradhasson a Zrínyi utcai ingatlanban?

Tudja, ez az önfényezés a közösségi oldalán hamisan csillog. Ott kint, a Régiók Európai Bizottságában is ilyen „humánusan” teszi a dolgát?

Ekler Elemér

A nagykanizsai közgyűlésben (jobbról). Nem próbálta meggyőzni frakciótársait.
Képernyőfotó: Nagykanizsai Televízió

 

A témához kapcsolódó korábbi cikkünk:

Nem kellett volna Cseresnyés Pétert támogatni… (2022.10.12.)