Vidám fiúk…

2024. 03 20. 10:42

Dúsgazdag aranyifjú Magyar Péter egyik legnagyobb támogatója.
Fotó: Instagram

„A ma reggelt az ATV-ben kezdtem, a holnapot pedig a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahova elkísérnek jogi képviselőim, többek között dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter – írta keddi Facebook-bejegyzésében Magyar Péter pályakezdő humorista. Hozzátette: ha a Völner–Schadl-ügyben kívánják meghallgatni, elmondja az információit, ami után a kormány nem tehet mást, mint lemond.

Ha kinevetgéltük magunkat, ejtsünk pár szót Bárándy Péterről is, aki szintén vicces figura. Ő volt az, aki tavaly nyáron a távozó igazságügyi miniszter asszony, Varga Judit munkásságát értékelte a Népszavában. Aki némi kollegialitásra számított, tévedett, azt bizonygatta, Varga Juditnak nem volt meg a tárcához szükséges mentalitása, pártkatona volt, már korábban le kellett volna mondania. Ráadásul „nem mutatott érdeklődést a jogdogmatikai elvek gyakorlati érvényesülése vagy a magyar jog európai jogon belüli elhelyezkedése iránt” – bármit jelentsen is ez.

Pankotai Lili is beállt Magyar Péter mellé. Hogy sikerült-e végre leérettségiznie, arról nem érkezett hír.

Nem emlékszem, hogy Bárándy, aki két esztendeig üldögélt a D–209-es kormányában (míg főnökét meg nem puccsolta a szemkilövőhegyi pohárnok), milyen korszakos cselekedettel írta be magát a jogtörténelembe. Csak az maradt meg, hogy ügyvédként hétpróbás zsiványok egész sorát próbálta meg kimosdatni a bíróság előtt. Köztük a 2015-ös röszkei zavargásokat irányító Ahmed H. anyaszomorítót. Prókátor uram egyike volt annak a tréfás jogásznégyesnek is (Bárándy Péter, Fleck Zoltán, Lengyel László, Vörös Imre), amely a 2022-es választás előtt kijelentette: hatalomra kerülvén a baloldal feles többséggel is félresöpörheti az alaptörvényt.

Bárándy és a kormánybuktató Magyar Péter. Hozok bort.

Pilhál György
Magyar Nemzet