Nem változik a Falco – ZTE párharc első meccsének időpontja

2023. 04 25. 13:58

Az eredeti időpontban kerül sor az elődöntő első mérkőzésére.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK honlapja

Az eredetileg kiírt időpontban, jövő szerdán rendezik a férfi kosárlabda NB I-ben a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK elődöntős párharc első mérkőzését.

A zalaegerszegi klub honlapjának beszámolója szerint a szurkolók miatt szerették volna, ha az összecsapást egy nappal korábban rendezik meg, mivel a város futballcsapata szintén szerdán a Budafok ellen a Puskás Arénában vívja a MOL Magyar Kupa döntőjét.

A címvédő szombathelyiek azonban nem tudtak eleget tenni a kérésnek, ugyanis a felnőtt keretben több olyan fiatal játékos szerepel, akinek most csütörtöktől vasárnapig az U20-as csapattal kell bizonyítania a nyolcas döntőben, így pedig nem maradt volna elég idejük az elődöntőre való felkészülésre. A közlemény szerint az egy nappal későbbi, vagyis május 4-i kezdés pedig nem lett volna kivitelezhető, mivel a televíziós közvetítés miatt kötött volt a szombati találkozó (május 6., 17.15) időpontja.

„Klubunk a sportszerűséget is szem előtt tartva elfogadta ezt a döntést. Fordított esetben, a szakmai indokokat figyelembe véve, mi is így döntöttünk volna” – mondta a honlapnak Török Róbert, a ZTE KK Kft. ügyvezetője.