Összefogott a megye, a város és a klub

2023. 04 26. 09:18

Együttesen nyolcszáz diák és kísérőik utazását biztosítják a ZTE-Budafok kupadöntőre

Balról dr. Pál Attila, Végh Gábor és Bali Zoltán.

Május 3-án a ZTE FC kupadöntőt játszik a Budafok ellen a Puskás Arénában. A sporttörténelmi esemény apropóján összefogott Zala Vármegye Önkormányzata, Zalaegerszeg városa és a ZTE FC, hogy minél több Zete-szimpatizáns szurkolhasson élőben a csapatnak. A szervezett utazás keretein belül a nebulók és kísérőik a mérkőzés napján Zalaegerszegről indulnak és a Keleti pályaudvaron szállnak le a vonatról.

A klub székházában tartott sajtótájékoztatót dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bali Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere és Végh Gábor, a klub elnöke.

– A kupadöntőbe jutás után arra gondoltunk a kollégákkal, hogy miként tudnánk minél több embernek lehetőséget biztosítani arra, hogy élőben tekintsék meg a találkozót. Nagy örömömre szolgált, hogy dr. Pál Attila és Balaicz Zoltán partner volt ebben és az első megbeszéléstől a támogatásukról biztosítottak anyagi és szervezési oldalról is. Büszkén mondhatom, hogy szinte egy nap alatt megtelt a vonat és nem rajtunk múlott, hogy nem tudtunk nagyobb létszámú szerelvényt indítani. Óriási lehetőség előtt áll a csapat, hiszen a több mint százéves történelmünk során még nem sikerült elhódítani a Magyar Kupát, remélem, hogy most összejön és bízok benne, hogy minél több zalaegerszegi szimpatizáns előtt tudjuk megtenni, ez a szervezés is ezt a cél szolgáljanyitotta meg a sajtótájékoztatót Végh Gábor.

A klub elnöke után dr. Pál Attila osztotta meg gondolatait a kezdeményezésről.

– Az elmondható, hogy a megyében nagyon sok szurkolója van a csapatnak, akik örömmel látogatják a mérkőzéseket. A megye vezetőjeként első szóra érkeztem, mert tudtam, hogy egy ilyen rendkívüli eseményre igény van. A megyei vezetés számára mindig fontosak voltak a fiatalok, itt is az volt az első ötletünk, hogy ha indítunk járművet, akkor a fiataloknak segítsünk. Így született meg az az ötlet, hogy a diákok és kisérőik ingyen jussanak el a nemzeti stadionba. Ugyanolyan anyagi támogatást biztosítunk, mint a város és bízok benne, hogy a fiataloknak olyan élményben lesz részük, ami után még jobban kötődni fognak a megyéhez és a sporthoz. Legyünk minél többen a stadionban és támogassuk a csapatot ezen a kulcsfontosságú mérkőzésen!

Zala Vármegyei Közgyűlés elnökét követően Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere vette át a szót.

– Amikor az országban járunk és nem zalaegerszegiekkel találkozunk, akkor az emberek zömének az első gondolata a városról a ZTE FC, illetve a ZTE, ami mára egy márkanév lett. Nagyon fontos az önkormányzatnak és a városi közösség számára, hogy a kupadöntőn minél több zalaegerszegi legyen jelen. Örülünk és nagy köszönettel tartozunk a klub felé, hogy az utazást megszervezte, amit az önkormányzat anyagilag is támogatott. Bízunk benne, hogy minél többen eljutnak Budapestre a május 3-ai mérkőzésre! (Forrás: ztefc.hu)