Navracsics Tibor Zalaegerszegen

2023. 04 25. 15:21

Zala jó teljesítményt nyújtott a befektetések terén

50 éves jubileumát ünnepelte a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezete.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Zala vármegye jól teljesített az elmúlt időszakban a befektetések terén, az ipari termelés kiegészíti a hagyományosan mezőgazdasági profilú térség gazdaságát – közölte a területfejlesztési miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) megyei szervezetének 50 éves jubileumi ünnepségén, Zalaegerszegen.

Zala területileg az ország legkisebb vármegyéi közé tartozik, ugyanakkor az elmúlt évek beruházásai jelentős ipari fejlődést eredményeztek itt – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Az országos tervezési folyamat célja, hogy – Budapest dominanciája mellett – a fővárostól távolabb eső területek gazdasága is erősödjön, e területek adjanak kiegészítő erőt az ország és a nemzetgazdaság fejlődéséhez – fogalmazott Navracsics Tibor.

A rendezvényen köszöntőt mondott Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Hegedűs Éva, Baráth Etele volt miniszter, Berta László, a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezetének elnöke és dr. Csanádi Ágnes, a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezetének alelnöke.