Lenti „diagnózis”: féltékenység miatti csonttörés

2023. 09 04. 10:32

A nők közötti verekedés miatt külön büntetőeljárás indult.

A 62 éves férfi vádlott felesége 2023. május 31-én kora délután Lentiben, a Templom téren féltékenységi okból szóváltásba, majd hajtépéssel és rugdosással járó konfliktusba került a sértett nővel és annak  lányával. A vádlott délután négy óra körül – értesülve felesége bántalmazásáról – indulatba jött, majd feleségével együtt a sértett és lánya keresésére indult, akiket a Templom tér melletti parkban talált meg ismerősük társaságában.

A vádlott odaérve kérdőre vonta a padon ülő sértettet a felesége bántalmazása miatt, a sértett pedig szidalmazni és sértegetni kezdte a vádlottat és feleségét. A vádlott a vita hevében, a sértettet megöléssel fenyegette, egyik kezét hátracsavarta, és ököllel a fején több alkalommal is megütötte. Miután a sértett az ütésektől a földre esett, a vádlott tovább ütlegelte, és többször meg is rúgta, valamint a haját is megtépte. A sértett ismerőse a földre került sértett védelmére kelt, a vádlott azonban az ő kezét is megragadta, majd őt és a sértett lányát is megöléssel fenyegette. A sértett lánya elfutott a helyszínről, és rendőri segítséget kért, akik az eszméletlen, súlyos sérüléseket szenvedett sértetthez mentőt hívtak. A nők közti verekedés miatt külön büntetőeljárás indult.

A Lenti Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Németh Eszter)