Zebraünnep a „nyockerben”

2023. 09 04. 08:34

Pikó András, Józsefváros balliberális polgármestere és Karácsony Gergely balliberális főpolgármester.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Köszöntőbeszédet mondott Pikó András józsefvárosi polgármester, ezt követően a kerület polgármester-helyettese, majd a választókerület képviselője, végül a BKK szakszóvivője emelkedett szólásra. A megnyitóünnepség közös sétával, majd fotózással egybekötött állófogadással zárult.

Egy VIII. kerületi gyalogátkelőt adtak át csütörtökön.

Arrafelé még megadják a módját az ilyesminek.

Más érdekes adalék is idekívánkozik. Például hogy nevezett zebra nem kevesebb mint 4, azaz négy év alatt készült el, és nyolcvanmillió forintba került.

A ceremónia előzményeiről Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) józsefvárosi önkormányzati képviselőt, az MSZP elnökségi tagját kérdezte a 444.hu riportere, merthogy az ő legfőbb kampányígérete volt még 2019-ben a most átadott gyalogösvény. – Bíztam abban, hogy hamarabb megvalósulhat a gyalogátkelőhely, de jött a Covid és számos nehézség – mesélte a most megvalósult álmáról CBFM, majd hozzátette: úgy volt, hogy a főváros fedezi a kiadások felét, ám Karácsonyék később beintettek, így végül a józsefvárosi önkormányzatnak kellett átvállalni a költségeket. (El lehet képzelni a gáláns Pikó András idvezült ábrázatát, amint tapsvihar közepette átcsörtetett a zebrán…)

A Fidesz-fóbiában szenvedő Szakács László Facebook-huszár, egykori szocialista, majd DK-s, jelenleg a Szocialisták és Demokraták (ez egy új felekezet) politikusa is megszólalt a témában. Szegény a cseh kettőt nézhette, ráadásul háttal a képernyőnek: „Előre, nem hátra. A Fidesznél ezt nevezik fejlődésnek és jó munkának: 4 év alatt készült el és 80 millióba került a VIII. kerületben egy gyalogátkelőhely.”

Pilhál György
Magyar Nemzet