Buszsofőrre támadt a részeg utas Zalaegerszegen

2023. 10 26. 09:07

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A középkorú keszthelyi férfi 2023. január 14. napján 17.38 óra körüli időben a Zalaegerszeg, Cserlap elnevezésű buszmegállóban az első ajtónál fel akart szállni az ott megálló menetrendszerinti távolsági autóbuszra, amikor a sofőr a férfi erősen ittas állapota miatt közölte vele, hogy utazásra alkalmatlan állapota miatt nem szállhat fel a járatra.

A busz középső lépcsőjén álló férfi emiatt ingerült lett, rákiabált a buszsofőrre, hogy „mit képzel, ne szórakozzon vele”, mire a sértett közölte vele, hogy szükség esetén rendőrt hív és akkor majd még bírságot is kell fizetnie. Ekkor a sofőr kezébe vette a mobiltelefonját, mire a férfi ezt látva neki támadt, egy kézzel megragadta a sértett mellkasán a pulóverét és nyakkendőjét, annál fogva rángatta és ülő helyzetéből felfelé húzta, melynek következtében a sértett pulóverének cipzárja is megsérült.

A vádlott magatartásának az utasok beavatkozása vetett véget.

A sértett, mint buszvezető, közösségi közlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtói feladatot ellátó, közfeladatot ellátó személy, ezért a férfivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő)