Koltai Tibor újra színre lép (3.)

2021. 09 08. 09:08

„Engem lenáciztak, leantiszemitáztak volna”

Koltai Tibor: –Napnál is világosabb, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja a bábukat.

Koltai Tibor függetlenként indul a 2022-es országgyűlési választáson.

– Nem szeretném egyetlen politikai párt örültségét, heti abszurd ötletét továbbfuttatni az én csatornáimon – szögezi le Koltai Tibor. – Heti rendszerességgel kiadják ezt a pártok, jelöltjeik pedig szolgamód „ledarálják”. A saját elképzeléseinket nem engedik megvalósítani Budapesten. Tehát úgy gondolom, hogy ha nincs mögöttem egy olyan pártszövetség pár ezer fős támogatottsága – akik azt sem tudják, hogy ki az a Koltai Tibor –, az nem nagy veszteség. Egy olyan összpárti szövetség jelöltje lennék, mint adott esetben dr. Csidei Irén Zala megye 1. sz. választókerületében. Így viszont nem kell támogatnom például az LMBTQ-mozgalmat, Afganisztánnal kapcsolatban sem kell olyan véleményt megfogalmaznom, amivel nem értek egyet.

– Ez érdekes megjegyzés volt, természetesen az Afganisztánnal kapcsolatos…

– Szerintem a logikusan gondolkodó embereknek teljesen egyértelmű, hogy mi folyik ott. Átadták a táliboknak a hatalmat, de őket a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség – Amerikai Egyesült Államok – a szerk.) továbbra is irányítja. Ez egy mesterségesen irányított kivonulási próba. Látszólag Afganisztánra bízzák az irányítást, ám a háttérben továbbra is az Amerikai Egyesült Államok áll.

– Térjünk vissza hazai terepre! 2014-ben határozott ellenzője volt a Jobbikkal való összefogásnak…

– Ha én 2014-ben felvetettem volna a Jobbikkal való összefogást, akkor lenáciznak, leantiszemitáznak, s azonnal kirúgnak az MSZP-ből.

– Saját elhatározásából távozott a Magyar Szocialista Pártból?

– 2014 októberében kiléptem az MSZP-ből. Nagyon sok minden bekövetkezett azóta abból, amit akkor megjósoltam. Drasztikusan csökkent az MSZP tagsága, kénytelen koalícióba menekülni. Talán a Jobbik és a Demokratikus Koalíció tagsága nőtt, utóbbi az MSZP kárára.

2014-es felvétel az MSZP zalaegerszegi székháza előtt. Mint mondja, sok minden bekövetkezett azóta abból, amit megjósolt.
Fotók: Zalatáj

– A Jobbik növekedését mivel magyarázza?

– Nem tudom… Tényleg nem tudom. Talán a Mi Hazánkkal nem tudnak sokan azonosulni. A Jakab Péter által folytatott populista kampánynak sokan bedőlnek. Számára kiosztottak egy ilyen karakterű szerepet, s ő teszi a dolgát.

– Ki a szereposztó „rendező”?

– Nem tévedek, ha azt mondom, hogy Gyurcsány Ferenc. Napnál is világosabb, hogy ő mozgatja a bábukat. Ha figyelemmel kíséri az ember az interneten az egyik közösségi oldalon megjelenő bejegyzéseket, látható, hogy miképpen zárnak ki kritikus észrevételeket megfogalmazó embereket. Ez megfigyelhető Zalaegerszegen, dr. Csidei Irén DK-jelölt esetében is. Úgy gondolom, hogy egy országgyűlési képviselő-jelölt nem teheti meg, hogy letiltson olyan embereket, akik számára nem tetsző kérdéseket tesznek fel. Ők egy zárt közösség tagjaira számítanak voksoláskor.

– Egy hiteles politikus kijelentheti arról a pártról, hogy most már vállalható, amelyet korábban lefasiztázott, leantiszemitázott?

– Csupán az a kérdés, hogy ez mennyire hihető a bizonytalan szavazók számára. Emlékezzünk: Gyurcsány Ferenc korábban kijelentette, hogy akár az ördöggel is összefognak Orbán Viktor leváltása érdekében. Hát ez nem éppen egy konstruktív választási taktika.

– Térjünk vissza a választási számtanra! Működhet az ellenzéki pártok támogatottságának maradék nélküli összeadódása?

– Nem! Ezt úgy nem lehet összeadni. Az ellenzéki szimpatizánsokat el is kell vinni szavazni.

Ekler Elemér

(Folytatjuk)

 

Visszalép az MSZP egerszegi jelöltje? (2014.10.08.)

Fehér szegfűt Erikának! (2014.10.08.)

Az MSZP egerszegi „árulója” (2014.10.16.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 2. (2014.10.18.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 3. (2014.10.21.)

Az MSZP egerszegi „árulója” 4. (2014.10.24.)

Koltai Tibor újra színre lép (1.) (2021.08.25.)

Koltai Tibor újra színre lép (2.) (2021.08.30.)