Küldjünk katonákat és fegyvereket Ukrajnába?

2022. 03 08. 10:10

Ellenzéki zalai képviselőjelölteket kérdeztünk

Első kérdésünkre csak Horváth Jácint válaszolt. Teljes egyetértésben van Márki-Zay Péterrel.

Miután Márki-Zay Péter, a „demokratikus” ellenzék miniszterelnök-jelöltje korábban kijelentette, hogy ők képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is, megkérdeztük az ellenzéki összefogás zalai képviselőjelöltjeitől, hogy mi a véleményük erről nekik. A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, s a Mindenki Magyarországa Mozgalom alkotta összefogás politikusainak tettük fel a kérdést.

Elküldtük levelünket dr. Csidei Irénnek (Zala megye 1. sz. választókerület, Zalaegerszeg), Elekes Istvánnak (Zala megye 2. sz. választókerület, Keszthely) és Horváth Jácintnak (Zala megye 3. sz. választókerület, Nagykanizsa), de csak utóbbitól kaptunk választ, aki azt írta, hogy főnöke szavait kiforgatták, kiemelték a szövegkörnyezetből. Válaszként ugyanazt mondta, mint miniszterelnök-jelöltje, aki szokásához híven másnap cáfolta, azt, amit korábban mondott.

Dr. Csidei Irén és Elekes István viszont nem is reagált. Ennek két oka lehet: vagy nem tartják rangjukhoz méltónak, hogy válaszoljanak a Zalatáj kérdésére, vagy egyetértenek Márki-Zay Péter véleményével. Utóbbi meglehetősen érdekes lenne. Sőt, több is annál.

Nem adjuk fel, s most újabb kérdést teszünk fel a „demokratikus” ellenzék zalai képviselőjelöltjeinek: dr. Csidei Irénnek, Elekes Istvánnak és Horváth Jácintnak. Az ötletet Márki-Zay Péternek az a kijelentése adta, amelyben abbéli szándékát fejezte ki, hogy ő katonákat és fegyvereket is küldene Ukrajnának. Néhány óra múlva – jó szokása szerint – ezen a véleményén változtatott, de hát a mai technikai viszonyok között gyerekjáték rögzíteni és megőrizni az eredeti szándékot kifejező korábbi kijelentést.

S akkor most következzen a második kérdés dr. Csidei Irénnek, Elekes Istvánnak és Horváth Jácintnak! Egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország fegyvereket és harcoló katonákat küldjön Ukrajnába?

S szorgalmi feladatként felteszünk még egy kérdést: Támogatják-e, hogy bármely ország Magyarország területén át fegyvereket juttasson el Ukrajnába, vagy katonái hazánkon keresztül jussanak el a háborús övezetbe?

A kérdéseket közérthetően, magyar nyelven fogalmaztam meg, tehát könnyű válaszolni rájuk. Persze csak akkor, ha akarnak.

Ha bekövetkezne az a csoda, hogy válasz érkezik, akkor arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ekler Elemér

Talán most több szerencsénk lesz dr. Csidei Irénnel és Elekes Istvánnal.
Fotók: Facebook